549
692 shares, 549 points
B97EFFF5 8721 4ECD B6A6 FA784152AED5

Călătoriile nu sunt doar despre locuri frumoase, în care să petrecem câteva momente cu prietenii și să realizăm niște fotografii. Atunci când vizităm un loc trebuie să știm mai multe despre el, despre istoria lui, cultură, despre oameni și tradițiile lor. Însă, mai există ceva ce de-a lungul timpului s-a afirmat puternic și a oferit regiunilor în parte o amprentă proprie și originală. 

Mai exact, fiecare zonă a țării s-a individualizat datorită acestui lucru. Cu siguranță v-ați gândit deja. Sunteți de acord că mâncarea tradițională românească a făcut ca regiunile să se diferențieze între ele? Ei bine, noi spunem că este adevărat, iar astăzi călătorim prin bucătăriile României pentru a gusta din cele mai bune preparate. Fiți pregătiți de un ospăț culinar online, ce sigur vă va convinge să vizitați aceste zone și să gustați din preparatele lor. 

B97EFFF5 8721 4ECD B6A6 FA784152AED5

Oamenii nu pot gândi bine, nu pot iubi bine, nu pot dormi bine, dacă nu au mâncat bine înainte.

Virginia Woolf

La masa dobrogenilor 

Pentru cei ce iubiți peștele, în regiunea Dobrogei veți avea parte de cele mai bune mâncăruri cu acest aliment. Renumită este ciorba de pește, acrită cu borș și aromată de câteva frunze de leuștean verde. Este o delicatesă pentru papilele gustative. Nu va lipsi mămăliga, peștele prăjit în crustă și mujdeiul de usturoi. Masa este servită, ar spune unii. Ajunși aici vă veți bucura de un pește bine pregătit, și să nu uităm de perla bucătăriei dobrogene, saramura de pește. 

EA5AFD8D CD3F 4487 B0C1 94204A4F6BBD
65DF9657 4153 4CD3 AFF6 5C68BCDDE12E

La o vorbă oltenească 

Oameni frumoși, tradiții și obiceiuri…astfel este Oltenia. Cu siguranță veți fi primiți în casele localnicilor cu cele mai bune gânduri și pregătiri. Nu vă rușinați și gustați din ceea ce acești oameni vă vor oferi, căci mâncarea din Oltenia este absolut delicioasă. Cu cine să începem în afară de fabuloasa zacuscă, servită cu pâine de vatră? Rai pe cerul gurii, spun unii. Într-adevăr, rai rai, dar îl veți cunoaște când veți mânca din varza cu costiță afumată, din ciorba de praz și turta caldă pregătită în cuptor cu lemn și din fasolea cu cârnați de porc și mult pătrunjel. Ce ne putem dori mai mult? Probabil o porție de papanași dulci, cu dulceață de mure. 

2AAA0553 7B1F 4F78 9208 B9933137E428
C191A1CE B75D 4111 B6E9 1130CFF32119

La pas prin Moldova 

Am ajuns și în nordul țării, unde atât vă putem spune, rețele sunt pregătite tradițional, fiind moștenite de la o generație la alta. Moldovencele sunt unicele femei ce gătesc cu o precizie de nedescris. Probabil din acest motiv preparatele lor sunt absolut încântătoare la gust. Astfel că, așezati la masa moldovenească veți gusta din supa de pui cu tăieței de casă, faimoasă pentru gustul său dulceag și din ciorba rădăuțeană. Nu va lipsi platoul cu ouă, jumări, brânză și mămăligă, însoțit de ceapa roșie și paharul de palincă. La desert gospodinele vă vor servi cu delicioasele plăcinte cu dovleac, atât de aromate și gustoase. 

9976055C D8F0 4A61 95F4 A2ABF4ACCC9B
04C549CD 9057 429E BFB3 1871112B3F98
D4ACFFEE E700 4C2C 939F BB351CAABD8A
527CDDC7 2FB5 4A66 8A2C 276656615181

Pe pământul istoric transilvănean 

Transilvania a ajuns dincolo de hotare datorită poveștii lui Dracula, dar fiți siguri că și mâncarea a fost de lăudat. Se spune că în Trasnilvania mâncarea este grea și grasă, dar noi spunem că este pur și simplu minunată. Aici se mănâncă, nu se joacă. Așa că, pregătiți-vă de un adevărat ospăț din: ciorbă de pui cu tarhon,  ciorbă de fasole, tocăniță ardelenească din porc și veritabilul bulz ardelenesc. Renumit este și  balmoșul de la stână făcut din caș dulce de oaie, lapte, unt și mălai. 

C854CC70 C6C4 41B9 9C56 A95517549D2F
EB291447 C1FD 4675 A0E7 E392929BF939
51BC400F D412 44E7 9F16 A43CA10AD7B1

Ca-n Muntenia nu-i niciunde 

Voie bună, distracție și veselie…astfel este o zi în Muntenia. Dacă veți nimeri în zi de sărbătoare, cu siguranță veți fi întâmpinați cu un grătar de mititei și multă carne. Totuși, în Muntenia este bine cunoscută ciorba de burtă și cea de văcuță, acompaniate de smântână și ardei iute. Probabil v-ați întrebat unde sunt faimoasele sarmale. Le regăsim prin toate regiunile, dar aici…aici au un gust aparte, delicios spunem noi.Cunoscute mai sunt și ciorba de cartofi și fasolea bătută, pe pâine coaptă în cuptor. Dacă țineți diete, ajunși în zonele Munteniei veți uita de ele. 

2B840175 47FA 426D BC55 807A63D15883
Călătorie prin bucătăria românească tradițională 20
261EEBE8 1102 41A0 A81B 15A93B9A68D8
5A002A93 C0E9 48D3 81A1 CC3E90C87665
CA2D1E65 A1B5 4EEF B8D7 DE895E0CCE8F

Astfel, călătoria de-a lungul bucătăriei tradiționale românești se încheie aici, însă, rămâne de făcut ca voi să luați țara la pas și să gustați din toate mâncărurile ce le veți întâlni. Nu ratați o astfel de oportunitate! Înainte de mânca din preparatele de peste granițe, haideți să ne îndrăgostim de ale noastre, căci știți: DRAGOSTEA TRECE PRIN STOMAC. 


Like it? Share with your friends!

549
692 shares, 549 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii