fbpx
552

Să călătorești în cât mai multe locații din lumea întreagă, chiar dacă nu ești milionar? Cu siguranță majoritatea oamenilor ar considera acest lucru doar un vis. Și totuși, există posibilități prin care orice persoană poate avea ocazia de a pleca într-o vacanță sau un city break, cu toate că nu dispune de foarte mulți bani. Câteva lucruri simple, învățate în timp, pot face minuni pentru bugetul unui călător. În cazul în care vrei să te bucuri de o expediție cât mai repede, un credit IFN poate fi soluția pe termen scurt. Dar dacă îți dorești să pleci mai des în diferite excursii, iată 5 sfaturi utile ce te vor ajuta să beneficiezi de deplasări la preț redus:

Mergi în vacanță în extrasezon

Călătorește în perioadele mai puțin aglomerate și vei avea parte de prețuri foarte mici față de momentele de vârf. De exemplu, iulie și august sunt lunile în care majoritatea oamenilor au concediu de la serviciu, copiii sunt în vacanță, iar excursiile către destinațiile de vară sunt foarte scumpe. Nu vei întâmpina aceeași situație în iunie sau septembrie, așa că fii flexibil cu datele de călătorie și evită să mergi în vacanță în plin sezon turistic. Fiecare destinație din lumea asta are o perioadă aglomerată, dar dacă reușești să o eviți, te vei bucura de prețuri la jumătate ori chiar mai reduse de atât.

Caută oferte promoționale

Urmărește website-urile de călătorie și fii în permanență la curent cu cele mai noi oferte dacă vrei să-ți planifici o excursie cu bani puțini. Dacă ești flexibil în ceea ce privește datele de călătorie, s-ar putea să găsești zboruri foarte bune, dar și cazare. Practic, trebuie să vânezi biletele de avion și ofertele hotelurilor și să achiziționezi totul cu cel puțin 2 luni înainte de plecare, mai ales dacă vrei să găsești combinații ieftine. Totodată, ține cont de faptul că dimineața foarte devreme ori seara târziu prețurile pentru deplasări sunt mai prietenoase, așa că ia în considerare și astfel de oferte. De asemenea, acordă atenție și rezervărilor de bilete doar pentru un singur zbor, pentru că s-ar putea să plătești mai puțin. Dacă alegi să mergi cu avionul doar dus, iar la întors să pleci dintr-un alt oraș al aceleiași țări sau dintr-o altă zonă, există posibilitatea să achiți mai puțin bani pentru transport.

Ia în considerare zborurile cu escale

Învață să valorifici la maximum timpul și fiecare vacanță în parte! Un zbor cu escală este mult mai ieftin decât unul direct, iar o astfel de soluție îți oferă șansa de a vizita și orașul de tranzit. Spre exemplu, dacă îți dorești să călătorești la Praga, poți lua în calcul un zbor cu o escală de 8-10 ore la Veneția. Pe lângă un bilet ieftin, te alegi cu încă o destinație vizitată, iar acest lucru nu poate decât să te bucure.

Încearcă o vacanță all inclusive

Știm cu toții că cea mai bună variantă de a economisi bani pentru o vacanță este varianta all inclusive. Pe lângă transport, cazarea și mâncarea sunt cele mai scumpe, iar o soluție ar fi să îți îndrepți atenția spre pachetele turistice care pun la dispoziție promoții de nerefuzat. În general, vacanțele all inclusive sunt disponibile în mai toate locațiile din Europa, dar chiar și în afara bătrânului continent, așa că ai de unde alege o călătorie cât mai ieftină, pentru sejururi mai lungi sau city-break-uri.

Renunță la distracțiile scumpe

Când mergi într-o destinație străină, nu trebuie să cheltuiești o grămadă de bani ca să te bucuri de vacanță. Totul în jurul tău este nou, așa că până și o simplă plimbare pe stradă se poate dovedi o activitate interesantă în care să descoperi lucruri frumoase. Atunci când bugetul tău este restrâns, renunță la tot felul de suveniruri și mulțumește-te cu fotografiile de vacanță, vizitează muzeele și alte obiective turistice unde nu trebuie să plătești pentru biletul de intrare, evită restaurantele sau mâncărurile din zonele centrale și mergi în piețe ori alte zone frecventate de localnici. Mai mult, ia-ți cu tine strictul necesar și nu mai plăti în plus pentru un bagaj de cală, iar la destinație încearcă doar experiențe de care nu poți avea parte și la noi în țară, că doar nu te-ai dus la mii de kilometri distanță pentru kitesurfing sau plimbări cu scuterul pe mare.

Încearcă să nu privești vacanțele doar ca pe niște activități scumpe, ci caută întotdeauna variante mai ieftine prin care să te bucuri de cele mai frumoase experiențe. Ai la dispoziție o mulțime de informații care te pot ghida în călătoriile tale, așa că profită de orice ocazie dacă vrei să te plimbi cu buget redus.


Sursa: locuridinromania.ro


Like it? Share with your friends!

552
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?