fbpx
523

Stațiunea Pucioasa este o destinație perfectă pentru o vacanță relaxantă în România. Încă de la deschiderea băilor în regiune, acestea au atras o mulțime de turiști prin diversitatea tratamentelor disponibile aici. La acestea se adaugă și atracțiile turistice din vecintatea stațiunii Pucioasa și activitațile recreative pentru care oricine poate opta în natură.

Orasul Pucioasa este cunoscut dupa acest nume numai odata cu infiintarea statiunii, inainte fiind numit Podurile. Izvoarele minerale de iod si pucioasa au fost cele care au dat numele statiunii, satului si orasului, in care turistii pot acuma opta pentru cazarea pe timp de vacanta. Statiunea se afla in judetul Dambovita, pe cursul Vaii Ialomitei, la 20 km de orasul Targoviste.

Tratamente naturale

Izvoarele cu apa sulfuroasa din statiunea Pucioasa au fost explorate din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor curative. In 1999, orasul a devenit statiune de tratament balneoclimateric, apele din aceasta regiune avand cea mai mare concentratie de sulf din Romania. Printre curele de tratament pentru care se poate opta la Pucioasa se numara cele ce combat afectiunile reumatice, ginecologice, ale aparatului respirator, ale sistemului locomotor, ale sistemului nervos si asa mai departe.

Sursa: https://identitatea.ro/descopera-statiunea-pucioasa/


Like it? Share with your friends!

523
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?