Dacă uneori vă doriți să va întoarceți înapoi în timp, ei bine există câteva locații din țară care vă pot îndeplini dorința. Călătorim prin zonele României pentru a descoperi viața țăranului român de acum multe vreme, când tehnologia nu era la un nivel atât de avansat, iar lumea era condusă doar de bine și pace. Ne vom purta pașii către 3 muzee din țară de tip etnografic și tradițional, muzee ce găzduiesc case și obiecte din folclorul românesc.
Sunt trei locuri ce se afirmă în rândul turiștilor, atât pentru cultura și istoria lor, cât și pentru imaginea tradițională pe care o transmit. Sunt niște muzee sub forma unor sate etnografice, care prezintă în detaliu viața țăranului român autentic. Doar o zi petrecută într-un astfel de loc vă poate întoarce înapoi în timp. Care sunt cele mai importante și de renume locații din țară?
Muzeul Astra
Datorită unor informații aflăm că Muzeul Astra și-a avut prima expoziție încă din anul 1905. Acesta este localizat în centrul României, mai exact în Sibiu. Locația este una foarte bună și apreciată de către turiști, deoarece Sibiul este unul dintre cele mai apreciate orașe din țară. Muzeul se întinde pe o suprafață de 96 de hectare și cuprinde peste 400 de case și gospodării. Scopul înființării unui asemenea muzeu a fost de a face cunoscute omului ce a însemnat viața la sat și cum curgeau zilele la acea vreme. De mai bine de 100 de ani, Muzeul Astra reprezintă imaginea perfectă a tradiționalismului, aici regăsind nu numai ce a însemnat satul românesc din Ardeal, ci și din alte zone. Prin intermediul unor evenimente organizate anual, organizatorii doresc să popularizeze tradițiile și obiceiurile de altă dată, făcându-le cunoscute întregii țări, dar și dincolo de granițe pentru aceia ce hotărăsc să viziteze muzeul.
Muzeul Dimitrie Gusti
Deși capitala este caracterizată de cele mai mari companii moderne, iar tehnologia este la putere, există undeva retras un muzeu în aer liber, paralel cu ceea ce Bucureștiul înseamnă. Localizat lângă Parcul Herăstrău, Muzeul Național Etnografic Dimitrie Gusti este cel mai vizitat obiectiv cultural din țară. Se întinde pe o suprafață de 14 hectare și cuprinde un complex de 380 de monumente, 60.000 de mii de obiecte colecționate și aproximativ 250.000 de documente despre viața tradițională a satului românesc. Aici veți putea avea parte de un tur bine stabilit, prin care veți descoperi informații despre ceea ce satul a însemnat. Este vorba de strămoșii noștri, despre ceea ce au trăit și au întâmpinat de-a lungul vieții lor. Veți rămâne impresionați de aspectul vechi al caselor, de uneltele ce se foloseau odată și de felul în care țăranii conviețuiau. Nu aveau nevoie de confortul unor case mari și bogate, pantru ei familia și ,,liniștea colibei” lor erau cele mai importante. Muzeul datează încă din anul 1936, de atunci anual fiind vizitat de câte 500.000 de vizitatori, iar cei mai mulți sunt veniți de peste granițe.
Muzeul Bănățean
Un alt muzeu remarcabil în rândul obiectivelor turistice este Muzeul Bănățean din Transilvania. La fel ca și celalalte două, înfățișează o imagine amplă a satului tradițional românesc. Au loc diferite festivaluri care atrag zeci de turiști, festivaluri ce promovează tradițiile demult pierdute. Dacă veți ajunge aici puteți vizita câteva obiective principale precum: Sălașul slovac de la Nădlac, Gospodăria maghiară de la Babșa și Căvarăn și alte câteva atracții majore și anume: biserica din Topla, primăria din Sărazani, școala din Bârna.