fbpx
586

Dacă vă doriți să o luați din loc către unul dintre cele mai frumoase locuri din țară, ei bine, vă îndrumăm către Poiana Mărului, locația pe care mulți au denumit-o de-a lungul timpului ,,Mica Elveție”. De ce? Peisajele parcă sunt cumva rupte din frumoasa Elveție, ale cărei imagini sunt de-a dreptul uluitoare. Astfel, și mica noastră locație din România s-a afirmat prin frumusețea sa aparte, fiind cu adevărat un loc perfect pentru câteva zile de vacanță. Dacă nu ați auzit încă de această locație, priviți și convingeți-vă de frumosul ce o definește.

Departe de populație și blocuri, Poiana Mărului a atras turiștii pentru liniștea și splendorea peisajelor. Este locul ideal în care să petreceți clipe de liniște, în bătaia caldă a soarelui și înconjurați doar de natura deosebită.

Această stațiune se află localizată în județul Caraș-Severin, către care drumul este destul de accesibil. Aveți nevoie doar de dorința de a vă bucura de o vacanță bine meritată ca să ajungeți aici. Iar odată ce veți ajunge, fiți pregătiți să vă răsfățați privirile cu cele mai frumoase priveliști. De asemenea, aveți certitudinea că nu veți regreta alegerea făcută, pentru că Poiana Mărului este un loc desprins dintr-un paradis necunsocut.

 „Mica Elveţie” a României! Cel mai curat aer din Europa şi cel mai frumos cer noaptea

Știai că…se spune că aerul de aici este cel mai curat din întraga Europă?

Aerul este foarte curat în Poiana Mărului, cu o puternică ionizare negativă. Un studiu realizat de către cercetătorii francezi a demonstrat că aerul din Poiana Mărului este mai curat decât cel din zona Cascadei Niagara. Dacă este adevărat…ei bine, alegeți locația ca vacanță și vă veți lămuri de adevărata prospețime a locului.

Împrejurimile sunt dominate de vârfurile semețe ale munților, care se înalță mândre către bolta senină a cerului. Cascadele se revarsă cu atâta delicatețe, iar apele limpezi strălucesc în bătaia razelor de soare. Totul este un basm povestit datorită naturii, care reușește să dea naștere unor astfel de locuri magnifice.

Una dintre atracțiile majore ale locului este reprezentată de Lacul Poiana Mărului, care este ideal pentru zilele călduroase ale verii. Pe malul lui este permisă staționarea, astfel, vă veți putea bucura din plin de câteva ,,clipe de plajă”. Puteți înota și de asemenea, să vă plimbați cu bărcile, de altfel, se și poate campa cu cortul la mal.

 „Mica Elveţie” a României! Cel mai curat aer din Europa şi cel mai frumos cer noaptea

Ideea de a campa noaptea pe malul lacului este una dintre cele mai bune decizii. De ce? Cerul este de-a dreptul spectaculos și poate fi admirat în întregime, bolta fiind uluitoare. Dacă iubiți astfel de momente, ei bine, în Poiana Mărului le veți trăi din plin. Liniștea nopții se revarsă peste văi și peste munți, doar păsările întunericului ținându-vă companie. Sunt doar clipe desprinse din cele mai frumoase povești, pe care le puteți savura alături de partener, families sau prieteni.

Sursa foto: Pinterest

Dacă mai aveți îndoieli, noi vă sfătuim să le înlăturați, pentru că acest loc nu este decât mai mult decât perfect. Vă veți putea bucura la maxim de frumusețea și liniștea lui, uitând pentru câteva zile de stresul zilelor obișnuite. Nu aveți nimic de pierdut, ci doar de câștigat amintiri și zile de vis. 


Like it? Share with your friends!

586
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?