fbpx
572

Zborul cu avionul poate fi plăcut dacă ştii de ce facilităţi poţi beneficia. În funcţie de compania aeriană pe care ai ales-o, este posibil să poţi beneficia de diferite servicii gratuite de care până acum nu ştiai. Readerʹs Digest a realizat o listă cu lucrurile pe care călătorii le pot cere stewardeselor fără a le fi percepute costuri suplimentare:

Un pahar cu apă/suc. În cazul în care băutura oferită de însoţitoarele de zbor nu v-au potolit setea, întrebaţi stewardesa dacă poate să vă aducă o bautură fără gheaţă.

O gustare. Cele mai multe avioane sunt bine aprovizionat pe chips-uri şi alte gustări în timpul zborului. Dacă nu vă potoliţi foamea după prima porţie, întrebaţi însoţitoarea de avion dacă vă mai poate aduce încă o porţie.

Trusă de prim ajutor. În cazul în care aveţi nevoie vreodată de o aspirină, medicamente antiaciditate sau pentru stări de vomă, fiţi siguri că echipajul de zbor vă poate ajuta cu o mini trusă de prim ajutor. Tot ce trebuie sa faceţi este să cereţi.

Şerveţele antibacteriene. Mica măsuţă din faţa ta şi centura de siguranţă sunt unele dintre cele mai contaminate obiecte din avion. Cere şerveţele anibacteriene stewardeselor dacă simţi nevoia să igienizezi  lucrurile pe care le vei atinge. Majoritatea liniilor aeriene păstrează mici pachete la bord.

O băutură alcoolică. Cele mai multe companii aeriene oferă băuturi alcoolice gratuite la clasa business, precum şi o selecţie de vinuri gratuit şi bere.

Servicii temporare de babysitting. Să calatoriţi cu cei mici poate fi greu, iar însoţitorii de zbor ştiu acest lucru. În cazul în care aveţi nevoie să mergeţi la toaletă cei mai mulţi însoţitori de zbor vor fi de acord să supravegheze copii. Totuşi, nu exageraţi cu plecatul de lângă cei mici, deoarece stewardezele au şi alte sarcini.

Recomandări de călătorie. Dacă nu sunteţi sigur cu privire la ora la care aterizaţi, detalii despre aeroport sau obiectivele turistice majore pe care le puteţi vizita, apelaţi la ajutorul unui însoţitor de zbor.  Acesta vă poate oferi sfaturi utile.

Sursă: adevarul.ro


Like it? Share with your friends!

572
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?