fbpx
540

Nu mi-a plăcut niciodată ca în vacanță să stau mai mult în mașină și dacă îți alegi un loc de cazare pentru mai multe zile fie mergi în locuri apropiate de locație – nu mai mult de 40-50 de kilomeri, fie te lăcomești și mergi mai departe, dar jumăteate din zi o pierzi pe șosea. Eu aleg mereu prima variantă, mai ales că nu e o distracție să ai un bebe plictisit în mașină. Mămicile știu despre ce vorbesc.

De ce BinderBubi Mediaș?

Când planifici o vacanță mai lungă în Transilvania și vrei să vizitezi cât mai multe între Sighișoara și Sibiu, ai nevoie de un loc primitor, undeva la mijloc de drum. Noi l-am gasit la Mediaș: Hotelul BinderBubi.

Întâi de toate l-am ales pentru că micul dejun este inclus în preț, nimic nu-mi displace mai tare decât să mă trezesc dimineața și să umblu buimacă în căutarea unui loc unde să mănânc ceva și să beau o cafea decentă. Pe lângă faptul că de obicei totul e pregătit în restaurantele hotelurilor și nu mai trebuie să aștept să vină comanda, la BinderBubi micul dejun a fost variat, destul de mult pe gustul meu. Mi-ar fi plăcut ceva mai multe prăjituri sau croissante si un suc de portocale (diminețile mele sunt sucre-sale, cum ar spune francezul, pe lângă o omletă cu bacon am întotdeauna o farfurioară plină de prăjituri și croissante).

O surpriză frumoasă a fost mobilierul din lemn, pictat cu motive săsești. Mi-a plăcut cu atât mai mult cu cât BinderBubi e un hotel mare iar detaliul acesta l-am întâlnit mai degrabă în casele de oaspeți și pensiunile cu un număr mic de camere. Pentru că scopul principal al vacanței a fost să descopăr locuri noi din Transilvania și să înțeleg mai bine cultura săsească, pe mine m-a cucerit combinația de tradițional cu facilitățile moderne ale unui hotel de 4 stele.

Pe lângă toate astea, piscina semi-olimpică e clar punctul forte al hotelului (gratuit și nelimitat pentru cei cazați în hotel), e minunat să te relaxezi după o zi de hoinăreală prin Transilvania, mai ales atunci când în Mediaș nu se întâmplă mare lucru, ori să-ți omori timpul dacă vremea nu ține cu tine, așa cum ni s-a întâmplat nouă într-o dimineață, când ceața groasă ne-a ținut pe loc câteva ore bune.

Baby friendly? Child Friendly?

Hotelul este cumva în afara Mediașului, cocoțat pe o colină, într-un cartier de case, mașini care să circule sunt puține așa că este multă liniște. La vreo 200 de metri de hotel începe pădurea, dacă vremea e bună e rost de-o plimbare cu copiii într-acolo, poți să închiriezi și biciclete de la hotel. Altfel, în grădina hotelului e un loc de joacă pentru cei mici, nu l-am testat, bebe e prea mic pentru asta.

De când înverzesc copacii și până toamna târziu, deci tot din categoria dacă vremea e bună, recomand o plimbare până la Ferma Trei Stejari, numită și Micul Muzeul al Satului, care e la doar 1 km distanță de BinderBubi. Evident, pe ploaie și grade puține nu ne-am încumentat să mergem, dar mi-a rămas gândul la fermă.

În interiorul hotelului am apreciat (ca în orice alt loc unde am opțiunea asta) scaunul înalt pentru masă, altfel nu e o distracție să mănânci cu un bebeluș curios în brațe dar și pătuțul de bebe pe care l-am avut în cameră.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/binderbubi-medias.html


Like it? Share with your friends!

540
romtur.ro