fbpx
510

Mirifica deltă din sudul Bucureștiului atrage an de an mii de turiști care vor să scape de aglomerația orașului și să dea de o oază de liniște și de relaxare.

Aflată la 41 de kilometri de București, Delta Neajlovului face parte din Parcul Natural Comana din județul Giurgiu și se întinde pe o suprafața de mai bine de 1000 de hectare.

Natura a reușit să creeze aici un adevărat paradis al plantelor și păsărilor. Iar pasionații plimbărilor în natură au ce vedea aici, deoarece numeroasele specii de păsări și de pești, precum și de mamifere, reușesc pe tot parcursul anului să creeze din acest spațiu un loc de vis pentru a petrece măcar câteva zile în natură.

Vizitatorii au la dispoziție opțiunea de a face o plimbare cu barca pe delta întinsă, unde peste 141 de specii de păsări așteaptă să fie admirate. Jumătate dintre ele sunt protejate internațional, astfel că șansa de a vedea niște păsări spectaculoase este una cu atât mai mare, însă trebuie ținut cont și de perioada din primăvară în care se ascund de ochii oamenilor pentru a-și construi cuiburi.

De asemenea, turiștii au ocazia să vadă și 19 specii de pești, dintre care două dintre ele, respectiv țigănușul și cleanul de Comana se găsesc doar în acest areal, precum și 31 de specii de mamifere.

Malul Neajlovului geme de istorie. Pe vremuri, mlaștini întinse ocroteau satele cocoțate pe câte o palmă de pământ, iar ca să ajungi la Comana trebuia să străbați cu o corabie apele Neajlovului. Aici, însuși domnitorul Vlad Țepeș a ridicat o mănăstire-cetate.

Legenda spune că trupul decapitat al temutului domnitor al Munteniei, Vlad Tepeș, ar fi înmormântat la Mânăstirea Comana.

Pasionații de aventură se pot delecta în Parcul de Aventură Comana, unde pot parcurge trasee cu grade diferite de intensitate, pot trage cu arcul sau se pot plimba cu tiroliana.


Sursa: travel.ro


Like it? Share with your friends!

510
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?