fbpx
528

Comuna Marginea, din județul Suceava, este situată în partea central-nordică a județului, în bazinul raului Sucevița. Înconjurată de păduri și cu un sol argilos, comuna este un renumit centru de artă populară, ceramica neagră produsă aici este unica în Europa.

Tradiția ceramicii de calitate se păstrează în Marginea de sute de ani. Dacă ajungeți în localitate, puteți vedea întregul proces tehnologic: pregătirea lutului, modelarea lui pe roata olarului, decorarea și arderea.

Culoarea neagra a vaselor se obtine in cuptor, prin arderea cu lemn de brad. Principalele obiecte fabricate sunt: oale pentru gatit, farfurii, cani, castroane si vaze. Produsele finite, adevarate obiecte de arta, se pot vedea in expozitiile cu vanzare din Marginea. Opriti-va sa le admirati si, de ce nu, sa cumparati!

Inainte de a parasi comuna, mergeti la schitul cu hramul Nasterea Domnului! Se poate ajunge cu usurinta de pe drumul national 17 A, care leaga orasul Radauti de municipiul Campulung Moldovenesc. Lacasul de cult este amplasat la cinci kilometri de Manastirea Sucevita. Constructia sa a inceput in anul 1994, cand a fost ridicata o biserica din lemn care a ars aproape in totalitate intr-un incendiu din anul 2001. Ulterior au fost demarate lucrarile la o biserica din zid, fiind refacuta si cea veche. Pasind in curtea schitului, cu obste de maici, veti gasi un loc de o frumusete aparte, atent ingrijit, multe flori, o oaza de lumina si de liniste, care aduce implinire sufleteasca. Dumnezeu sa va ajute! (Oana-Nicoleta Rosu)


Sursa: identitatea.ro


Like it? Share with your friends!

528
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?