fbpx
545

Renumit dincolo de granițe datorită legendei, poziției geografice și al aspectului medieval, Castelul Bran a atras de-a lungul timpului mii de turiști, doritori să afle povestea din turnul cetății. Ce fel de povesti ascund zidurile acestei fortărețe istorice? Ei bine, mulți spun că autorul tuturor miturilor ar fi chiar Dracula, cunoscutul personaj de Holywood. 

Localizat în apropierea Brașovului, la doar 30 de km distanță, Castelul Bran este palatul în care se spune că ar fi trăit însuși  Dracula, vampirul însetat de sângele muritorilor. Însă, de unde își are această poveste rădăcinile? Nu demult, pe pământul românesc, exista un conducător ale cărui metode de pedeapsă au înspăimântat întreaga țară. Cine altul decât Vlad Țepeș, domnitorul fără de inimă, ce trăgea în țeapă pe oricine îi ieșea din cuvânt. Astfel că, imaginea lui a fost asociată cu cea a unui vampir, ca în cele din urmă, Castelul Bran să fie în zilele actuale, locația tuturor forțelor supranaturale. Posibil ca un strop de adevăr să existe în toată această legendă. 

Castelul Bran a fost construit la ordinul Regelui Ludovic I al Ungariei, ce a dictat construirea unei fortărețe de apărare, astfel primele baze ale castelului au fost puse în anul 1377. Totuși, documentele atestă că ar fi fost ridicat de către cavalerii teutoni în perioada anilor 1211-1255, baza fiind din lemn. Din 1956 a devenit reper turistic pentru România, reprezentând o emblemă istorică și arhitecturală pentru țară. În jurul lui se află Parcul Regal ce poate fi vizitat de către turiști. Aici veți regăsi Casa de ceai, două lacuri impresionante și Casa Principesa Ileana. Castelul este amenajat sub forma unui muzeu cultural, unde veți admira arme, costume medievale, documente vechi și câteva din lucrurile lui Vlad Țepeș. O zonă este amenajată în stil mistic, unde veți întâlni doar informații despre legenda lui Dracula, vrăjitorii și lucruri legate de supranatural. În curtea castelului veți regăsi o fântână, ce mulți spun că îndeplinește cele mai râvnite dorințe. Pentru cei ce vreți să admirați peisajul din împrejurimile castelului, mergeți în turnul acestuia, de unde veți admira în detaliu imaginea deosebită a orașului.

La intrare sunt amenajare tarabe cu zeci de suveniruri, terase și câteva pensiuni. Locația este una deosebită, castelul aflându-se pe vârf de deal, căruia îi putem privi măreția de la câțiva km distanță. Împrejmuit de o pădure deasă, se află în apropierea unor zone turistice din Bran, absolut minunate. Moeciu de Jos și Moeciu de Sus sunt două locații deosebite, unde veți găsi hoteluri și pensiuni foarte primitoare. De asemenea, peisajele sunt spectaculoase, încântătoare pentru cei ce iubiți zona de munte. Puteți avea parte de un traseu alături de salvamontiștii de la Bran sau de drumeții prin pădurile din apropiere. Totodată, puteți vizita Cetatea Râșnov, ale cărei legende au atras o parte din turiști. Se află în cel mai înalt punct al Brașovului, iar peisajul din acest loc este cu adevărat splendid. Nu ratați ocazia de vizita aceste două embleme ale zonei, Râșnov și Bran. Un weekend petrecut în Bran este alegerea perfectă pentru câteva zile de relaxare și aventură. 

Astfel, dacă alegeți să vizitați acest castel, fiți siguri că veți fi încântați de povestea și aspectul lui. O adevărată cetate ce nu a încetat din a suprinde vizitatorii, fiind o fortăreață de renume dincolo de granițe, ce a spart barierele timpului, fiind un adevărat reper turistic, istoric și cultural până în zilele actuale.


Like it? Share with your friends!

545
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?