Planificați o călătorie cu copii mici și vă temeți să nu vă înnebunească? Nu vă faceți griji, aici găsiți câteva sfaturi practice pentru a vă bucura de vacanță în pace și relaxare!
Vacanță cu copiii? O provocare! Organizarea bagajelor, modul în care explicăm copiilor cum se va desfășura vacanța, gestionarea eventualelor probleme este cu siguranță provocatoare, dar nu imposibilă. O vacanță cu cei mici la mare, munte sau în străinătate este o experiență inedită. Stresul organizării itinerariului și a concediului în sine va fi răsplătit de zâmbete și momente plăcute petrecute în familie. Toți vor fi imortalizați în fotografii menite a fi puse cu grijă în ramă.
Există, de asemenea, câteva trucuri mici pentru a vă transforma vacanța de familie într-o amintire a bucuriei pure:
Nu vă grăbiți
Este des întâlnit, în special în rândul noilor părinți, să treacă peste anumite etape și să se grăbească să plece în vacanță cu cel mic. În realitate, ar fi mai bine să nu grăbiți lucrurile. În general, sfatul este să treacă cel puțin zece zile de la nașterea copilului înainte de a călători, pentru siguranța acestuia. Așteptați, totuși, chiar și cu câteva luni dacă vreți să plecați departe de casă, este considerată o alegere înțeleaptă.
Valiza pentru o vacanță cu copiii
Nu este necesar să luați șifonierul după voi când plănuiți o vacanță împreună cu copiii. Luați cu voi ceea ce considerați indispensabil, în timp ce restul lucrurilor le puteți cumpăra întotdeauna odată ce ajungeți la destinație. Printre lucrurile “must have” pentru cei mici, vă recomandăm:
- scutece (de cele mai multe ori nu toate mărcile sunt potrivite pentru copilul nostru: mai bine să aveți o rezervă acceptabilă în valiză) și suzete (în cazul în care folosește);
- îmbrăcăminte potrivită pentru destinația aleasă (nu prea multe, sunt deajuns câteva, o căciuliță și un pulover pentru serile mai reci);
- bavețică și șervețele umede;
- câteva medicamente pentru urgențe: antitermice pentru copii, creme pentru zone roșii, soluție fiziologică pentru nas, precum și o protecție solară destinată copiilor, medicamente în caz de constipație (se poate întâmpla atunci când schimbă ambientul și mâncarea)
Verificați lista de vaccinuri și documentele
Nu uitați, înainte de a pleca, să verificați carnetul de vaccinare a bebelușului pentru a vă asigura că este în ordine. Același lucru este valabil și pentru documentele de călătorie (buletin de identitate, pașaport, procură în cazul în care ieșiți din țară iar copilul este însoțit doar de unul dintre părinți etc.).
Organizați o vacanță baby frendly
Când vă decideți să plecați cu copii “la bord”, este esențial ca vacanța să fie una baby frendly. Dacă sunteți în doi puteți să mergeți cu rucsacul în spate ca niște Indiana Jones improvizați, însă cu un copil se schimbă totul. De la alegerea hotelului unde stați la itinerariul conceput, orele de prânz și cină, totul se schimbă dar multe structuri sunt special concepute pentru a satisface nevoile familiilor în așa fel încât să nu vă asumați riscuri inutile. Nu uitați, de exemplu, că în cazul în care vacanța dvs. va fi într-o stațiune de pe litoral, timpul pentru a merge la plajă se va schimba drastic dacă veți fi în compania unui copil: deci uitați de bronz la orele prânzului!
Alegeți mijlocul de transport potrivit
Când ne planificăm un sejur cu copiii noștri, una dintre cele mai frecvente întrebări este: care este cel mai bun mijloc de transport pentru ei? În general, mașinile, trenurile, navele și avioanele au toate avantaje și dezavantaje. Succesul pentru a vă deplasa în pace este, probabil, să faceți pași mici pentru a nu transforma călătoria într-un stres pentru dvs. și copiii dumneavoastră.
Dacă avionul este mijlocul prin care alegeți să vă deplasați, încercați să rezervați în avans. Informați-vă despre compania aeriană aleasă, despre facilitățile pe care le oferită atunci când călătoriți cu copii și dacă puteți, alegeți să zburați seara, ei își vor face somnul iar călătoria va fi mai puțin traumatizantă.
Dacă vreți să călătoriți cu mașina, veți avea situația sub control. Chiar și în acest caz însă, există riscuri, dar ele pot fi ușor eludate. În primul rând, nu lăsați niciodată copiii singuri în mașină. Călătoriți la momentul potrivit, când temperaturile nu sunt prea mari. Dacă este posibil, evitați călătoriile pe timp de noapte, pentru a proteja siguranța tuturor pasagerilor de la bord. Faceți opriri cel puțin la fiecare două ore pentru a vă întinde picioarele și pe cele ale copiilor dvs. și pentru a mânca. Nu exagerați cu aerul condiționat. Dotați-vă, în cazul copiilor mici, cu scaune de mașină, scoică sau landou cu sistem de prindere a centurilor (atenție nu poți călători cu landou simplu neprevăzut a fi folosit și în mașină), care respectă standardele europene, să fie poziționate corect pe scaunele din spate ale mașinii voastre. În cazul în care puneți scoica pe scaunul din dreapta față aceasta va fi poziționată cu spatele la drum iar airbagul trebuie să fie dezactivat.
Trenul este mijlocul de transport preferat, atât pentru comoditate și pentru capacitatea de a te mișca în voie. În cazul în care călătoria este lungă, nu uitați să luați cu voi jucării sau cărți.
Croazierele sunt din ce în ce mai populare printre familii. De asemenea, în acest caz, este necesar să fim bine informați cu privire la itinerariu și la pachetele de familie oferite de diversele companii maritime.
Dilema căruciorului într-o vacanță cu copiii
Luarea unui cărucior în vacanță sau nu este una dintre dilemele principale ale familiilor. Adesea preferăm să luăm un marsupiu, este cu siguranță mai ușor decât căruciorul, dar nu întotdeauna mai practic. Cea mai bună soluție, așa cum se întâmplă adesea, este undeva la mijloc: există, de fapt, cărucioare ușoare și la îndemână, sigure și foarte confortabile, care să fie purtate cu dumneavoastră în cazul călătoriilor lungi.
Siguranța, pe primul loc
Pierderea din vedere a copilului este unul dintre coșmarurile părinților. Din păcate, se poate întâmpla, dar nu vă panicați: există, chiar și în acest caz, câteva sfaturi vă pot salva, permițând o întoarcere fericită în brațele mamei și tatălui.
Scriind pe brațul copilului numele și numărul dvs. de telefon ar putea ușura procesul de găsire al acestuia. Puteți cumpăra, de asemenea, o brățară pe care să puteți enumera aceste informații (și, eventual, chiar informații medicale vitale, în cazul bolilor prezente la copil).
Tehnologia, în acest caz groaznic, poate să ajungă la salvare. De fapt, pe piață există dispozitive GPS de urmărire sub forma unei brățări care trebuie purtată de copilul dvs. sau care trebuie fixată pe rucsac, cu ajutorul căreia puteți urmări fiecare mișcare a copilului prin intermediul aplicației care va fi instalată pe telefonul dvs. smartphone.
Bucurați-vă pe deplin de vacanță
„Relax, take it easy!” nu este doar titlul unei melodii bine-cunoscute, ci o adevărată mantră care trebuie urmată în vacanță. Amintiți-vă că, în ciuda tuturor planurilor și listelor făcute cu minuțiozitate pentru a organiza vacanța perfectă, idealul nu există. Imprevizibilul vă poate aștepta după colț, dar a ști cum să-l gestionezi este cheia pentru a evita să vă stricați vacanța.
Bucurați-vă de fiecare moment în compania copiilor dvs. și nu vă descurajați de dificultățile de ultim moment: trăiți clipa și transformați micile neplăceri în oportunități și distrați-vă alături de cei mici!
Sursa: injurullumii.info