fbpx
506

Lacul Bolboci este unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase locuri din țară care, mai presus de toate și-a păstrat naturalețea sălbatică. Tocmai acest lucru face ca Lacul Bolboci să fie unul dintre cele mai vizitate lacuri montane din România.

Lacul Bolboci – Marea din Bucegi

Atunci când ajungi în inima Bucegilor, îți va fi cu atât mai mare bucuria și satisfacția când vei descoperi această oază de liniște și răcoare în care se ascunde Lacul Bolboci. Situat într-o zonă ce încântă privirile tuturor, departe de blocuri și agitație, Lacul Bolboci își așteaptă prietenii pe tot parcursul anului și nu cere nici o taxă la schimb. Este situat chiar în inima Bucegilor, între Cheile Tătarului și Cheile Zărnoagei și este supranumit „Marea din Bucegi” întrucât acaparează tot orizontul.

Îți voi spune că Lacul Bolboci este unul dintre cele mai spectaculoase lacuri artificiale din România, însă de acest lucru te vei convinge și tu chiar din plima clipă. Lacul își schimbă culoarea în fiecare moment al zilei creând un spectacol de culori și vibrații. Te vei deconecta de grijile cotidiene și te vei pierde în visare cât ai clipi. Doar stâncile cu păduri de brazi și cerul azuriu te vor acompania și se vor bucura alături de tine de frumusețea naturii. O senzație de milioane!

Popas în inima naturii

Întrucât frumusețea întregii zone în care se află Lacul Bolboci te vor face să nu vrei să mai pleci, află că poți fi mai aproape de natură înnoptând în zona de campare special amenajată, pe malul lacului. Dacă totuși nu ai venit pregătit sau te sperie ideea vizitei nocturne au unui urs morocănos, poți opta pentru o noapte la Cabana Bolboci. Aici vei găsi peste 60 de camere primitoare și un restaurant cochet cu preparate delicioase.

Așa cum am mai menționat, zona este foarte ofertantă din punct de vedere turistic iar Lacul Bolboci este un minunat punct de plecare către diferite trasee turistice bine marcate care te vor încărca cu adrenalină și bună dispoziție. De asemenea, tot de lîngă lac poți ajunge foarte ușor către celelalte obiective turistice ale zonei precum: Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei, Peștera Ialomiței, Peștera Mică, Cheile Orzei, Padina, Babele, Vârful Omu și lista continuă. Depinde de disponibilitatea ta de a explora întreaga zonă, căci resusrsele sunt infinite după cum poți observa.

Mănăstirea din Peștera Ialomiței

Un alt punct de atracție al Lacului Bolboci este evenimentul organizat anual, în luna august ”Ziua Lacului Bolboci” un bun prilej pentru a admira costume tradiționale, a asculta legendele locului și de ce nu, a participa la competițiile sportive organizate cu această ocazie.

Accesul către Lacul Bolboci este unul foarte facil, se poate ajunge pe DN 71 dinstre Târgoviște spre Moreni, sau de la Sinaia pe DJ 713. Așadar, încarcă-te cu voie bună și hai la Lacul Bolboci!


Sursa: https://identitatea.ro/


Like it? Share with your friends!

506
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?