fbpx
558

Tema din această iarnă a Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi „Cinema on Ice”, iar cele 14 camere vor fi decorate cu personaje din filme celebre, cum ar fi Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, Titanic, Harry Potter şi Dracula. Organizatorii anunţă că proiectul a fost finalizat şi se pregătesc de începerea construcţiei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de constructorii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, proiectul construcţiei din această iarnă a fost finalizat şI se fac pregătiri pentru demararea efectivă a lucrărilor.

„În hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac vor fi amenajate 14 camere duble cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, vor fi construite trei igloo-uri. Decorul celor 14 dormitoare este în întregime din gheaţă şi, în fiecare cameră, turiştii vor găsi personajele preferate din filme celebre. Oaspeţii vor dormi, în funcţie de preferinţă, în camerele inspirate de peliculele: Star Wars, The Hobbit, Ice Age, The Passion Of The Christ, Mihai Viteazul, Toate pânzele sus, Rocky III, Gladiator, King Kong, Titanic, Jaws, Harry Potter şi Dracula”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, construcţia celor trei igloo-uri va începe după Anul Nou, iar decorul acestora va fi inspirat de ştrumfi, dinozauri şi animalele junglei.

„Acestea se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice şi Jurassic Park Igloo. Pentru confortul oaspeţilor noştri, pe fiecare pat se află o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, clienţii hotelului primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius”, se mai arată în comunicat.

Ca şi în ceilalţi ani, hotelul va avea un Ice Bar şi un Ice restaurant, unde vor exista pahare şi platouri din gheaţă pentru servirea băuturilor şi a mesei.

O noapte într-o cameră dublă în Hotelul de Gheaţă va costa şi în acest an 440 lei, iar o noapte într-o cameră de tip igloo costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar copiii sub 6 ani au gratuitate. Micul dejun nu este inclus în preţ, ci se serveşte la Cabana Bâlea Lac şi costă 30 lei/ zi.

Check-in-ul se face între orele 9.00 şi 17.00, interval în care Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare, în timp ce între orele 21.00 şi 8.00, hotelul este rezervat oaspeţilor.

“Proiectul de Marketing Turistic Hotel of Ice – Bâlea Lac îşi propune ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, crearea şi dezvoltarea unui brand turistic puternic pentru Bâlea Lac”, spune Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotel of Ice.

Primul Hotel de Gheaţă din România a fost ridicat în iarna 2005 – 2006. Acesta a avut o formă circulară şi a fost compus din opt camere cu paturi duble. Aproximativ 3.000 de turişti din ţară şi străinătate au vizitat inedita atracţie din vârful Carpaţilor în primul sezon. Popularitatea Hotelului de Gheaţă a crescut progresiv, în ultimii ani ajungând la un număr de 8.000 de vizitatori pe sezon şi 30.000 de vizitatori anual în zona Bâlea Lac – Transfăgărăşan.

 

sursa: http://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/vacante/tema-din-aceasta-iarna-a-hotelului-de-gheata-de-la-balea-lac-623204


Like it? Share with your friends!

558
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?