fbpx
599

Turisti de pe toate continentele au venit si in acest an in inima tarii, in judetul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine in Muntii Fagaras, pentru o atractie unica in Romania – Balea Lac, cu singurul hotel de gheata si cu cel mai mare strat de zapada din tara.

Zona turistica Balea Lac se mandreste cu cel mai mare strat de zapada din Romania. Miercuri, aici, zapada masura 130 de centimetri, iar temperatura era de minus cinci grade Celsius.

Pentru a ajunge la Balea Lac, turistii traverseaza cu telecabina o distanta de 3.700 de metri deasupra Vaii Balea, printre munti acoperiti de zapada, unde pot zari animale salbatice chiar in timpu urcarii.

Pentru ca riscul de avalansa este unul insemnat si cad pietre pe carosabil si cantitati mari de zapada, soseaua este inchisa iarna, iar transportul pe cablu este singurul care functioneaza – atunci cand vantul nu e prea puternic si vizibilitatea este buna.

Odata ajunsi la cota 2.034 in Muntii Fagaras, turistii descopera o mare de alb si vad crestele masivului cum inconjoara Lacul Balea, cel mai mare lac glaciar din masivul Fagaras, cu cei 46.508 metri patrati si adancimea de 11.35 metri.

La iesirea din telecabina turistii pot zari Hotelul de Gheata, singurul de acest fel din tara. De 13 ani, acest hotel inedit primeste anual 8.000 de oaspeti de pe toate continentele, care se bucura de cazare, dar si de un bar si un restaurant de gheata in interior. Hotelul este construit integral din zapada si din blocurile de gheata din Lacul Balea. Pentru a fi trainic, meseriasii folosesc blocuri de gheata ce ajung la dimensiunea de 70 de centimetri si cantaresc aproape 70 de kilograme. Fiecare camera a Hotelului de Gheata are sculpturi care infatiseaza cate un artist, spre exemplu Madonna sau Michael Jackson. Afara exista si sase igluuri, tot cu nume de artisti.

„De Revelion au fost ocupate toate camerele din Hotelul de Gheata. In jur de 65 % este gradul de ocupare al Hotelului de Gheata pentru lunile ianuarie si februarie, majoritatea fiind turisti straini, in special britanici. Spre exemplu, aseara am avut doi turisti din Olanda, patru din New York (SUA), doi francezi, un roman cu o italiancaMapamondul este reprezentat aici, sus, in varf de munte. Nici nu e frig. Inauntru in hotel tot creste temperatura datorita turistilor care vin, ajungand la plus doua grade. Tariful de cazare pe noapte este de o suta de euro camera”, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Daniel Corbu, reprezentant al Hotelului de Gheata.


Read more: https://turism.bzi.ro/balea-lac-atractie-turistica-unica-in-romania-cu-singurul-hotel-de-gheata-si-cel-mai-mare-strat-de-zapada-72113


Like it? Share with your friends!

599
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?