fbpx
522

Oricât de bine am face planul de bătaie pentru o vacanță, nu știu cum se face dar niciodată socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Întotdeauna apar situații neprevăzute, uneori frumoase alteori mai puțin dar cert e că fără insolit călătoriile nu ar fi la fel de incitante. Am pățit o mulțime de năzdrăvănii de-a lungul timpului dar de cele mai multe ori am făcut haz de necaz și apoi am uitat de necaz. Cred că am un filtru tare bun de amintiri neplăcute din călătorii pentru că nu m-am întors niciodată nemulțumită dintr-o vacanță. Totuși, avem și noi regretele noastre.


1. Am fost în Provence şi nu am văzut câmpurile cu lavandă înflorită pentru că am ajuns acolo în mai, iar lavanda înflorește pe la sfârșitul lui iunie sau chiar iulie, în zonele mai înalte.

2. Nu am văzut nicio marmotă în Retezat deși am fost în august, când se spune că ies de sub pietre pentru că n-am prins soarele arzător pe care ele îl caută.

3. Când am ajuns pe Vârful Peleaga era o ceață atât de groasă că abia am văzut steagul României. Și dacă era vreo marmotă tot n-o puteam vedea.

4. N-am făcut baie în ocean, în octombrie, la Cadiz. Era prea rece apa şi tocmai alunecasem pe stânci. Totul e bine când se termină cu bine.

5. Iarna trecută am uitat că nu sunt permise recipientele cu lichide mai mari de 100 de ml în bagajul de mână. Am lăsat în aeroportul din Bruxelles 4 borcane cu cremă de ciocolată belgiană delicioasă. Cel puțin așa îmi imaginez că era.

6. Am mers o zi întreagă prin Praga pe tocuri de 10 cm. Dacă știam că tot centrul e pavat cu piatră cubică…

7. Am luat biletele de tren pentru Budapesta după ce am vazut o fotografie de sus, cu Dunărea și Parlamentul Ungariei. Când am ajuns eu era ceață și nu am văzut nimic.

8. Am ajuns în cele mai spectaculoase chei din Europa – Gorges du Verdon dar nu am făcut bungee jumping de pe Pont de l’Artuby – cel mai înalt pod din Europa.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/22-de-regrete-pe-care-le-avem-din-calatorii.html


Like it? Share with your friends!

522
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?