fbpx
569

Nu e niciodată prea devreme să-ți planifici vacanța de iarnă, așa că trebuie să-ți faci din timp lista cu posibilele locații unde vei putea să-ți petreci Crăciunul și/sau Revelionul.

România pe timp de iarnă este cu adevărat magică. Fie că ești pasionat de schi și visezi la o vacanță pe pârtie sau îți dorești să descoperi un oraș nou sau un colț de natură minunat, țara noastră se mândrește cu o sumedenie de locuri minunate unde poți să-ți petreci vacanța de iarnă.

Iarna presupune mai multă retragere în case, confort și relaxare, planificarea anului următor. Însă nimeni nu spune că nu poți face toate astea în deplasare, din confortul unei cazări, cu o cană de ciocolată caldă sau vin aromat, contemplând un peisaj superb, sau după o plimbare pe străzile unui oraș pe care-l îndrăgești.

În România găsim mai multe opțiuni pentru a petrece câteva zile de vacanță în perioada sezonului alb. Fie că vorbim de peisaje montane înzăpezite, de stațiuni de schi sau de orașe cu târguri de Crăciun de poveste, țara noastră are câteva destinații impresionante care par să aducă și mai multă magie sărbătorilor de iarnă.

Iată 15 locații de poveste pe care le poți vizita iarna aceasta pentru o vacanță de vis.

Iarna la Colibița

Dacă în vacanța de iarnă vrei să te bucuri și de mare și de munte,  îți propun ca destinație satul Colibița, la poalele Munților Călimani. Acest sat fermecător se află pe malul lacului cu același nume, fiind zona cu cel mai pur aer din țară.

În ultimii ani tot mai mulți turiști au fost fermecați de frumusețea acestui loc, astfel că micuțul sat Colibița s-a transformat într-o superbă stațiune turistică. Pe timp de iarnă, Colibița primește ceva mai puțini vizitatori, ceea ce înseamnă că te vei putea bucura de peisajele extraordinare de unul singur.

Iarna la Văliug

Una dintre cele mai frumoase stațiuni din Banatul montan, Văliug te va surprinde cu panoramele sale fabuloase. Localitatea se află în apropiere de două lacuri de acumulare, ce completează peisajul pitoresc.

Dacă pe timp de vară Văliug este o destinație dragă celor care iubesc natura, dar și distracția, iarna, pârtiile de schi atrag dependenții de adrenalină. Văliug se află la poalele munților Semenic, iar pârtia care pornește din vârful Semenic spre Văliug are o lungime de 5,8 kilometri.

Iarna la Băile Olănești

Pentru o vacanță de iarnă relaxantă îți recomand stațiunea Băile Olănești, la 21 de kilometri de Râmnicu Vâlcea. Băile Olănești este considerată drept una dintre cele mai frumoase stațiuni balneoclimaterice din România. În Băile Olănești se află 35 de surse hidrominerale, iar apele izvoarelor au proprietăți curative pentru o serie de boli.

Mai mult, Băile Olănești este singurul loc în care se fac injecții cu apă minerală sulfuroasă izotonă, pentru afecțiuni alergice. Este minunat să contempli peisajul nins, de la căldură, știind că organismal tău este pe mâini bune și vei pleca la final spre casă cu bateriile încărcate.

Iarna la Rânca

Deși pe timp de iarnă șoseaua Transalpina este închisă, asta nu înseamnă că nu poți ajunge până la stațiunea Rânca. În sezonul rece, se poate urca la Rânca dinspre localitatea Novaci, aflată la 45 de kilometri de Târgu Jiu. Rânca este o stațiune montană la 1.700 metri altitudine, pe versantul sudic al Munților Parâng.

Aici vei găsi mai multe pârtii de schi, unele dotate cu nocturne, iar domeniul de off-piste este perfect pentru dependenții de adrenalină care adoră snowboarding-ul.

Iarna pe Transfăgărășan

Șoseaua Transfăgărășan este una dintre cele mai fascinante atracții turistice din România, iar pe timp de iarnă este și mai interesantă. Deși timp de opt luni pe an, traseul între Piscu Negru și Bâlea Cascadă de pe Transfăgărășan este închis autovehiculelor, asta nu înseamnă că nu poți să vizitezi Bâlea Lac cu telecabina.

Iarna în Maramureș

Bucovina nu este singura regiune istorică în care poți avea parte de un Crăciun autentic românesc, cu tradiții și obiceiuri vechi, colindători și mâncare tradițională.

Maramureșul se mândrește și el cu aceleași calități. Ba mai mult, aici ai ocazia de a face o plimbare cu mocănița pe Valea Vaserului, să intri într-un cimitir diferit de toate celelalte cimitire din România (Cimitirul Vesel de la Săpânța) și să vizitezi biserici înalte din lemn, parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Iarna în Sibiu

 Este binecunoscut faptul că Sibiul organizează, în fiecare iarnă, cel mai frumos târg de Crăciun din România, concurând la acest capitol cu Viena, Praga sau Budapesta. Dar în Sibiu nu ai cum să nu fii impresionat și de atitudinea călduroasă și ospitalieră a localnicilor, precum și de mâncarea tradițională din zonă, cum ar fi ciorba de fasole cu afumatură în pâine.

În plus, Sibiul are un centru istoric splendid, cu străduțe pavate, clădiri medievale pictate în culori vii și cu o mulțime de buticuri cochete și restaurante interesante. Printre cele mai populare atracții turistice din zonă se numără Piața Mare, Podul Minciunilor, Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelică și Muzeul Brukenthal.

Iarna la Vatra Dornei

Chiar dacă Valea Prahovei atrage cei mai mulți vizitatori pasionați de schi, există multe alte stațiuni frumoase în munții României care te-ar putea încânta. Printre acestea se numără Vatra Dornei, despre care se spune că este una dintre cele mai recomandate destinații pentru sărbătorile de iarnă, aflată în Bucovina, o regiune în care tradițiile se respectă de sute de ani.

Poreclită “Perla Bucovinei”, stațiunea Vatra Dornei se găsește la o altitudine de 800 de metri, într-o depresiune în care vânturile puternice și celelalte fenomene meteorologice extreme sunt foarte rare. Aici vei găsi pârtii de schi bine puse la punct, centre spa cu ape curative și un aer foarte curat.

Iarna la Băile Herculane

Această stațiune se află în Banat, între orașul Orșova și Caransebeș, la poalele Masivului Domogled.  Este cea mai veche stațiune românească și una dintre cele mai vechi din lume, cunoscută încă de pe vremea Romei Antice. Face parte din Parcul Național Domogled și este renumită pe lângă peisajul încântător,  aerul puternic ionizat și de apele termale cu efect  tămăduitoar.

Poți face aici și alpinism sau doar să vii pentru relaxare. Pentru iubitorii de drumeții recomand Cele 7 izvoare, Lacul Prisaca, Cascada Vânturătoarea și Valea Cernei.  De asemenea se poate vizita orașul Orșova din apropiere sau  Cazanele Dunării. 

Iarna în Brașov

Considerat de mulți cel mai frumos oraș al României, aflat mereu în competiție cu Sibiu și Sighișoara, Brașovul merită să fie vizitat pe timp de iarnă, în special după ce orașul a fost împodobit și decorat de sărbători.

În fiecare an, în Piața Sfatului este înălțat un brad superb, iar străzile din centru care îi duc spre turiști spre piață sunt decorate rânduri de ghirlande cu luminițe. Fie că dorești să bei un vin fiert la târgul de Crăciun, să asculți un concert de orgă în Biserica Neagră, să te pierzi pe străduțele înguste precum Strada Sforii sau să admiri orașul de pe Tâmpa sau de la bastioanele ce-l înconjoară, Brașovul pe timp de iarnă te va încânta.

Iarna în zona Bran-Moeciu

Zona Bran-Moeciu este o alegere inspirată pentru petrecerea vacanţei de iarnă, mai ales dacă aglomeraţia nu este pe gustul tău. În ultimii ani, această regiune binecuvântată de pe teritoriul patriei noastre a ajuns în topul celor mai frumoase locaţii de iarnă, devenind tot mai accesată de către turişti.

Bran-Moeciu are toate datele unei destinaţii care promite o vacanţă de vis, pe lângă aerul curat de munte şi peisajele încântătoare, se regăsesc o mulţime de obiective turistice interesante. Pensiunile şi locurile de cazare sunt localizate chiar la poalele muntelui, tocmai pentru ca tu să profiţi din plin de momente relaxante alături de cei dragi.

Iarna pe Valea Prahovei

Valea Prahovei rămâne pe primul loc în topul celor mai vizitate destinaţii de iarnă din România, renumită pentru peisajele de basm, pârtiile numai bune pentru schi şi pentru multiplele posibilităţi de petrecere a timpului liber. Printre cele mai frumoase staţiuni de pe Valea Prahovei se numără Sinaia, Bușteni, Predeal, Azuga şi nu în ultimul rând Poiana Brașov.

Iarna în Stațiunea Păltiniș

O găsim la  32 km distanță de Municipiul Sibiu și este cea mai veche stațiune situată la cea mai mare altitudine (1442 m) din România. Stațiunea Păltiniș este preferată de mulți turiști, pasionați ai sporturilor de iarnă sau a plimbărilor în aer liber. Obiective turistice de vizitat în zonă sunt Rezervația Iezerele Cindrelului până la faimoasele lacuri glaciare.

Turiștii pot schia în sezonul de iarnă, să exploreze traseele împădurite din apropiere pe rutele destinate special sau să admire priveliștea naturală oferită de natură în sezonul rece. Telescaunul Păltiniș – face legatura cu vârful Oncești situat la altitudinea de 1.713 m și are o lungime de 1.052 m.

Iarna la Bâlea Lac

Lanțul hotelurilor de gheață are, de 10 ani, un reprezentant și în România. La Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, mijlocul lui decembrie aduce inaugurarea unui hotel de gheață în formă de iglu, destinație care atrage zeci de mii de turiști în fiecare iarnă. Întreg mobilierul hotelului este din gheață, la fel cum este și restaurantul și biserica din apropiere.

Iarna în Pasul Tihuța

Pasul Tihuta se află și el printre cele mai frumoase locuri de vizitat în România iarna. Peisajul este unul magnific, iar Hotelul Dracula îmbie turiștii să guște bucatele tradiționale românești ale restaurantului. Pe lângă farmecul priveliștii, există și o partie de schii de o lungime de 1200 de metri cu telescaun.


Like it? Share with your friends!

569
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?