fbpx
549
Lake Vulismeni in Agios Nikolaos,Crete, Greece

Luna mai este una dintre cele mai frumoase perioade pentru city break-uri și vacanțe dedicate explorării unor locuri noi. Atunci vremea se încălzește, dar nu te confrunți cu zăpușeală, astfel încât este o adevărată plăcere să explorezi străzile vreunei metropole vibrante sau să te relaxezi pe o plajă frumoasă care încă nu este invadată de turiști. Așadar, dacă visezi la o vacanță în luna mai, dar încă nu te-ai hotărât asupra unei destinații, noi îți sugerăm câteva experiențe spectaculoase din întreaga lume.

Bucură-te de bere cehă și muzică clasică în Praga

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, indiferent de anotimp, Praga își uimește musafirii în mai, când grădinile și parcurile sunt pline cu flori, magnoliile înfloresc, iar fascinantul Festival de Muzică de Primăvară oferă trei săptămâni de concerte simfonice și operă de calitate. Trebuie să participi măcar la unul dintre aceste concerte pentru a aprecia așa cum trebuie Sala Smetana din Casa Municipală. Iar dacă te saturi de atâta cultură, poți să te distrezi la Festivalul Berii Cehe, adică 17 zile în care poți degusta faimoasa băutură de la diferite berării din Cehia și preparate delicioase pregătite de cei mai apreciați bucătari cehi.

Migrația berberilor în Maroc

De două ori pe an, triburile nomadice de berberi traversează Munții Atlas de la marginea deșertului Sahara în căutarea zonelor înverzite pentru animale. Călătorind alături de turme de capre, oi, cămile și măgari, precum și cu toate avuțiile lor, triburile parcurg un traseu pitoresc timp de câteva săptămâni. Această migrație este o aventură incredibilă pentru curioși, precum și scuza perfectă de a vizita Marocul.

Zile mai lungi în Rusia

Pe măsură ce primăvara ajunge la final în emisfera nordică, țările din extremitatea nordică încep să se bucure de zile cu mai multă lumină, precum și de câteva ore de crepuscul, noaptea. Nu există un loc mai frumos pentru a te bucura de acest fenomen decât Rusia, unde, în Sankt Petersburg se celebrează această perioadă cu mare fast. Astfel, în mai marile muzee și galerii sunt deschise întreaga noapte și prezintă expoziții speciale, artă stradală și diferite evenimente culturale.

Celebrează greieri, arbalete și lumânări în Toscana și Umbria

Toscana este una dintre cele mai populare destinații de vară, care este mai bine să o vizitezi înainte să devină prea aglomerată. Vremea este perfectă, iar regiunea găzduiește o sumedenie de festivaluri ciudate. În Florența are loc Festa del Grillo, în parcul Cascine, unde vânzătorii ambulanți vând greieri în cuști frumos decorate, care apoi sunt eliberați deodată, în iarbă. Descoperă atmosfera medievală la unul dintre festivalurile dedicate arbaletei, cele mai interesante fiind Balestro del Girifalco în Massa Marittima și Giostra dell’Archidado în orașul Cortona. Tot în mai, în Umbria poți participa la unul dintre cele mai vechi festivaluri din Italia – Corso dei Ceri în Gubbio. Aici echipe din cele trei districte ale orașului se întrec să ajungă primii pe vârful unui deal în timp ce cară lumânări speciale din lemn, de 9 metri înălțime.

Corteo Storico

Explorează Creta fără mulțimi de turiști

Cea mai mare insulă din Grecia, Creta este o destinație sclipitoare în Mediterana ce atrage o mulțime de iubitori de soare și mare din toate colțurile lumii. Luna mai este perioada perfectă pentru a ajunge pe această insulă deoarece astfel vei evita mulțimile de turiști și poți să te bucuri de prețuri reduse la cazare, precum și de seri răcoroase. Pentru cele mai lungi plaje cu nisip, îndreaptă-te spre coasta de nord, iar pentru peisaje spectaculoase trebuie să vizitezi Canionul Samaria, în sud.

Lake Vulismeni in Agios Nikolaos,Crete, Greece

Parcurge traseul Inca din Peru

Luna mai este o perioadă bună și pentru a vizita Peru și mai ales Machu Picchu. În această perioadă sezonul ploios s-a terminat, văile sunt acoperite cu vegetație bogată, iar grupurile masive de călători ajung abia în iunie. Pentru a vedea „Orașul pierdut” trebuie neapărat să parcurgi traseul Inca, pentru care nu ai nevoie de o condiție fizică foarte bună. Majoritatea tururilor cu ghid parcurg în jur de 40 de kilometri în patru zile, dar sunt anumite secțiuni mai abrupte și vei fi nevoit să dormi la o altitudine de peste 3.000 de metri. Totuși, panoramele excepționale merită tot efortul.

Bucură-te de artă în Brighton

Deși plajele din Brighton nu se compară cu cele din Caraibe și nici măcar cu cele de la Mediterana, acest orășel englez simpatic prinde viață în mai, în timpul festivalului de arte, unul dintre cele mai mari astfel de evenimente din Europa. Brighton Fringe Festival și Great Escape, cel mai important festival de muzică nouă, au loc în aceeași perioadă, dând o notă artistică atmosferei din oraș. În această perioadă ai ocazia să vizitezi peste 200 de locații, case și studiouri ale artiștilor locali, care, în restul anului, nu sunt deschise publicului.

Sursa: https://www.ghiduri-turistice.info


Like it? Share with your friends!

549
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?