fbpx
556

Nu spune că ai uitat de alarma dimineților de vineri din timpul iernii când, deja obosit după o săptămână întreagă, simți că ți-ar fi mai ușor să traversezi deșertul cu apa care încape într-o ceșcuță de cafea decât să faci iar drumul până la muncă. Festivalurile se numără printre acele invenții umane care îți răscolesc vara (sau poate viața), care îți împing limitele mult peste zona de confort și care se pot transforma în motivul suficient de puternic de a te ridica din pat în diminețile de iarnă despre care vorbeam mai devreme. Dacă încă nu ești convins că merită din plin să rupi câteva zile din lunile care urmează și un procent din salariu pentru a merge la un festival, argumentele de mai jos s-ar putea să te facă să te mai gândești puțin:

1. Amintiri de povestit nepotilor

Întreabă-ne pe noi și îți vom spune că vara a fost creată pentru a da posibilitatea muritorilor să trăiască experiențe care încarcă sufletul și pe care să le poată transforma mai apoi în poveștile spuse la un vin fiert pe timp de iarnă. Pentru amintirile care te vor încălzi în zilele de ianuarie, merită să aterizezi direct pe plaja Costa Azahar din Benicassim, Spania pentru festivalul FIB.

2. Anihilarea rutinei

Dacă de ceva timp încoace zilele tale seamănă tot mai mult una cu alta, s-ar putea ca o schimbare atât de bruscă și puternică de energie să fie exact ca și cum ai intra câteva secunde în mare după ce te-a uitat Dumnezeu pe plajă câteva ore în plin august (nu recomandăm). Energia care te înconjoară din toate părțile în timpul unui astfel de rave și care vine de la dans, de la muzică, de la îmbrățișările mulțimii de oameni uniți de același sentiment îți vor aminti că te așteaptă un milion de sentimente undeva acolo, în afara rutinei tale de zi cu zi.

Festivalul Exit din Serbia este o decizie excelentă dacă energia a aproape 3 milioane de oameni crezi că te va încărca suficient pentru tot anul.

3. Oameni din toate colturile lumii

Să vedem… de câte ori într-un an ai ocazia să cunoști oameni noi, diferiți, veniți din toate colțurile Pământului, cu care să poți împărți tot ce ai asupra ta preț de câteva zile și cu care să legi prietenii de nedesfăcut? Unde mai pui că toți vă aflați în cea mai fără-de-constrângeri-dispoziție pe care cu greu o poți avea în afara gardului de sârmă care vă înconjoară. Da, oamenii sunt un motiv suficient de puternic pentru orice, iar oamenii de la festivaluri sunt ei înșiși o experiență în sine pe care ți-o datorezi vara asta.

Poți să încerci Festivalul Dimension din Pula, Croația (fără glume!) vara asta pentru că Massive Attack, Kamasi Washington, Moodyman și Lary Heard vor aduce cu siguranță oameni pe care vei vrea să îi întâlnești.

4. Prieteni vechi, suprize noi

Și nu vei cunoaște doar oamenii pe care încă nu îi cunoști, ci și pe cei pe care îi cunoști deja. Puțin ambiguu? Clarificăm. Plănuiește trip-ul cu câțiva dintre cei apropiați, cu care nu ai mai împărțit astfel de experiențe și vei avea ocazia să descoperi despre ei lucruri pe care poate nici nu le-ai bănuit vreodată. Este foarte posibil ca în aceste câteva zile de festival intensitatea lucrurilor trăite împreună să te apropie încă și mai mult de cei cu care îți petreci timpul (valabil și în cazul cuplurilor).

Pentru prieteniile care așteaptă o nouă etapă, recomandăm mioriticul Sunwaves din Mamaia, ediția din august.

5. Dumnezeii muzicii în carne și oase

Poate consideri că ăsta este principalul argument, că muzica, alături de artiștii preferați constituie un motiv suficient pentru a străbate mări și țări, a-ți goli pușculița și a-ți distruge perechea preferată de teniși. Da, oamenii au capacitatea să se îndrăgostească până la nebunie de cei cei care le intră în viață printr-un link de Soundcloud, merg alături de ei cu metroul luni la rând, li se așază în timpan la birou și îi adorm dintr-o pereche de căști. Ăștia sunt artiștii muzicii, nu? Cu toții am fost/suntem copleșiți de astfel de talente și mergem să îi vedem live pentru că vrem să dăm un corp și o expresie acestor voci sau acestor minti creative ce produc muzica ce ne definește și ne dictează stilul.

Nu ne trece prin cap niciun exemplu mai bun decât Roskilde Festival din Danemarca și ai lui Tame Impala, Wiz Khalifa, Red Hot Chili Peppers și alții care mai de care mai aducători de dependențe de căști. Atenție, deși festivalul durează 8 zile, se pare că biletele pentru ziua de vineri sunt pe ducă.


Citeste mai mult: https://www.momondo.ro/descopera/articol/7-motive-sa-mergi-la-un-festival


Like it? Share with your friends!

556
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?