Unde ai plănuit să călătorești în următoarea perioadă? În ciuda situației actuale a țării, să călătorești nu este încă o restricție. Din acest motiv vă încurajăm să vizitați o zonă din România, care nu încetează din a surprinde turiștii. Ne îndreptăm privirile către inima Transilvaniei, către cele mai recunoscute cetăți fortificate de pe pământul românesc. Dacă vă doriți o escapadă către Sibiu, nu pierdeți ocazia să ajungeți și la aceste frumoase ,,povești ale trecutului”, să le numim așa. Pentru că ele poartă amprenta timpurilor demult îndepărtate. Astfel, vă oferim un tur virtual al acestor cetăți ce să vă convingă să le vizitați și în realitate.
Împrejurimile Sibiului sunt la mare căutare de către turiști și asta tocmai datorită mulțimii de obiective turistice ce pot fi admirate, atât pentru arhitectura lor prețioasă, dar și pentru istoria ce o poartă. Cetățile fortificate au la bază câte o poveste, unele chiar ascund legende și mituri, iar cei mai mulți vin pentru a le descoperi. Care sunt cele mai populare cetăți din județul Sibiu?
Cunoscute ca bisericile fortificate ale Sibiului, acestea au fost declarate drept PATRIMONIU UNESCO, lucru datorat de imaginea lor ce prezintă viața medievală din secolele trecute. Datează încă din secolele 13-16 și sunt localizate în sate săsești din sud-estul regiunii Transilvania. Din totalul celor 300 de biserici de acest tip, astăzi mai avem în jur de 150 de astfel de construcții.
Știai de unde au primit denumirea de ,,fortificate”? Se numesc astfel datorită aspectului arhitectural: prezintă ziduri de apărare și turnuri înalte. Rolul lor a fost unul defensiv la începutul secolelor 13-16 fiind, de asemenea, și locuri în care oamenii se refugiau în timpul luptelor.
Top 3 cele mai cunoscute biserici fortificate
Abația cisterciană de la Cârța
Cea mai cunoscută este fabuloasa Abație Cisterciană de la Cârța, ce și-a câștigat faima datorită filmului THE NUN filmat în această locație. Aici legendele se află la orice pas, iar unele chiar au înspăimântat vizitatorii. Însă, privind stilul arhitectural al construcției, veți fi profund impresionați de originalitatea lui. Povestea din spatele ruinelor este una de amploare, având un istoric destul de bogat.
Cisnădioara
Amplasată pe un deal, biserica Cisnădioara este vizitată de o mulțime de turiști ce își doresc să afle câte ceva din trecut. Aici veți regăsi plăcuțe pe care sunt scrise numele celor ce au murit în Primul Război Mondial. Ca să ajungeți la biserică, veți urca niște trepte pe o lungime de 250-300 de metri. Peisajul este cu desăvârșire unul pitoresc, iar cetatea în sine este una foarte bine întreținută.
Biserica fortificată Biertan
Înspre frumoasa cetate Sighișoara, la aproximativ 60-70 de km de Sibiu, veți da de o deosebită locație pitorească, unde se află și biserica fortificată Biertan. Biserica se află într-o stare foarte bună și poate fi admirată încă din sat. Pentru pasionații de fotografie este locația ideală în care să aveți parte de o ședință foto pe măsură. Veți capta cele mai frumoase imagini ce vor surprinde o construcție arhitecturală cu o vechime de secole.