Ați căutat probabil să vizitați doar locuri frumoase și populare pentru peisajele și cultura pe care le dețin. Însă, v-ați gândit să schimbați clasicul vacanțelor cu ceva aparte? În țara noastră se remarcă locuri dăinuite de liniște, dar o liniște stranie, pentru că aceste locații sunt cunoscute drept cele mai ciudate din România. Care sunt locurile care au reușit să înspăimânte turiștii și ce fel de povești ascund?
Întotdeauna am fost atrași de legende și mituri, ei bine…pentru a le cunoaște mai bine ce ziceți de niște excursii la fața locului? Veți cunoaște acele obiective turistice ale căror povești au ajuns prin toate colțurile țării, cunoscute drept fiind cele mai stranii și înfricoșătoare. Vă vom prezenta lista celor cinci locații, declarate locații unde fenomene supranaturale au loc zi de zi.
Pădurea Hoia Baciu
Cu siguranță ați auzit de această pădure, ce este localizată la marginea Clujului. Cercetătorii britanici au declarat Pădurea Hoia Baciu fiind cea mai înfricoșătoare din întreaga lume. Aceștia afirmă cu tărie că la fața locului au loc fenomene cărora nu le-au găsit niciun fel de explicație. Legenda este legată de un cioban pe nume Hoia Baciu, ce a intrat în pădure cu cele 200 de oi ale sale și nu a mai fost găsit niciodată.
Șinca Veche
Turla sculptată în piatră din Șinca Veche ar fi făcătoare de minuni. Turiștii mărturisesc că aici au loc fenomene stranii, și cumva locul ar fi blestemat, dar și unul sfânt. Mărturiile lor spun că aici se îndeplinesc visele doar celor ce au inima curată și sufletul lipsit de păcate. Însă, partea ciudată este legată de pozele făcute în împrejurimi. Călătorii povestesc cum pe poze apar pete albe, lumini ciudate, care în timpul fotografierii nu apar pe telefon sau aparat.
Mănăstirea Chiajna
Ruinele de la marginea cartierului Giulești au făcut furori datorită miturilor ce se ascund printre zidurile dărăpănate. Mănăstirea Chiajna își are și ea propriile povesti de groază. Cea mai cunoscută este legată de clopotul ce a fost aruncat în apa din apropierea mănăstirii. Localnicii spun cum sunetul bătăii lui se aude răsunător în nopțile târzii. Alți turiști mărturisesc cum pe zidurile lăcașului își face apariția un chip ciudat, ce unii îl văd precum al unui înger, iar alții îl asociază cu Sfinxul din Bucegi.
Castelul Iulia Hașdeu
Deși este o atracție arhitecturală impresionantă, Castelul Iulia Hașdeu a reușit să întoarcă din drum mulți turiști și asta din cauza poveștii pe care o tine captivă printre încăperile lui. Iulia Hașdeu era o tânără ce a murit de la o vârstă frageda și al cărei suflet a rămas bântuind castelul. Tatăl său a murit la ceva vreme, iar acum, spun localnicii, cei doi își petrec eternitatea în incinta clădirii. Adeseori se aude cântecul pianului, acompaniat de aplauze necontenite. Se zice că ar fi tânăra cea care cântă, susținută de tatăl ei.
Conacul Bellu
Conacul Bellu este definit de legenda frumoasei Odette, soția răposatului George Bellu. Aceasta a avut parte de o viață plină de infidelitățile soțului ei, pe care nu le-a putut suporta până la final. Astfel, Odette s-a sinucis în incinta conacului, sufletul ei rămânând captiv. Mulți spun cum țipete de durere și plânsete stranii se aud în nopțile târzii, afirmând că ar fi chiar Odette, suferind după moartea sa.
Dacă poveștile de groază și legendele fac parte din pasiunile voastre, ei bine, nu trebuie să ratați aceste locuri. Noi spunem că dacă n-ar fi, nu s-ar mai povesti. Voi ce părere aveți?