fbpx
567

Dacă mergi pentru prima dată într-un oraș mare, probabil că ai o listă de Must see și Must do colectate din ghidurile turistice. Dar cât de mult îți dezvăluie un obiectiv turistic principal despre oraș în sine? Cât de mult îți zice despre localnici, despre viața de zi cu zi, despre nivelul de trai, obiceiuri și tradiții din zilele noastre? Îți spun eu: foarte puțin spre deloc. Acestea sunt motivele pentru care de fiecare dată când călătoresc încerc (și de cele mai multe ori îmi și iese) să intru în vorbă cu localnicii. Fie că e vorba despre vânzători, gazde sau pur și simplu oamenii de la rândul de bilete de autobuz, opiniile și poveștile lor despre orașul în care locuiesc sunt extrem de prețioase. Asta pentru că Lonely Planet nu le știe chiar pe toate. Când am aflat de Bucharest Greeters, programul lansat de Filip Bunea și Irina Botnari, ne-am bucurat că există încă o posibilitate organizată de a intra în contact cu localnicii din București. Ideea e minunată pentru turiștii care vin în capitală.

Ce este Bucharest Greeters

Bucharest Greeters e un program, un site, o platformă, o metodă prin care turiștii veniți în București intră în contact cu localnici pentru a descoperi capitala României dincolo de ghidurile turistice. Pentru a face asta, turiștii trebuie să intre pe site-ul bucharestgreeters.ro, să copleteze un formular și astfel sunt puși în legătură cu un greeter cât mai potrivit pentru ei. Acest greeter le oferă un tur, o discuție, o plimbare, o activitate (în funcție de ce stabilesc de comun acord) timp de 2-3 ore. Întâlnirea nu include tururi clasice pe la muzee și obiective turistice sau bilete de intrare. De obicei, un turist e interesat de cum e să locuiești în București, cum se distrează sau cum se relaxeaza localnicii, care-s cele mai bune locuri din care să cumpere mâncare, cele mai bune baruri, cluburi, spectacole etc. Prin urmare, imaginează-ți că mergi în vizită la verișoara din Londra care stă acolo de o viață și stai la o bere cu ea și îți povestește despre viața ei acolo. Îți zice pe unde să mergi ori ba, îți recomandă ce să vezi, ce să faci, ce să nu faci. Așa, ca de la prieten la prieten. Eh, cam așa se întâmplă și în București.

În doar câteva luni de la lansare, Bucharest Greeters a avut aproape 100 de turiști din 12 țări: Brazilia, Argentina, Rusia, USA, Franța, Olanda, Spania și altele cu ajutorul a în jur de 50 de voluntari.

Cine sunt Greeterii

Greeterii sunt niște oameni tare faini care vor să promoveze Bucureștiul așa cum știu ei mai bine, care își dedică timpul liber pentru așa ceva fără să aibă niciun interes material. Ei sunt voluntari care locuiesc în București și care s-au înscris în acest program. De ce o fac? Pentru că vor să ofere din timpul și cunoștințele lor despre București, pentru că vor să cunoască oameni interesanți, pentru că vor să-și exerseze limbile străine știute, pentru că până la urmă pot să pună treaba asta la CV.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/noutati/bucharest-greeters.html


Like it? Share with your friends!

567
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?