554
742 shares, 554 points

Unul dintre cele mai frumoase locuri din România se găsesc în Munții Vrancei, în locul unde râul Zăbala a creat în gresiile masive aici niște forme impresionante, cunoscute sub numele de Căldările Zăbalei. Arie protejată, Căldările Zăbalei nu se lasă ușor cucerite de turiști. De fapt, cei cu experiență spun că este un traseu extrem de greu, aproape imposibil de parcurs. Dar, în aceleași timp, frumusețea zonei compensează totul și se merită să ajungi aici pentru a admira o adevărată minune a naturii.

Frumusețea zonei, la care se adaugă și o floră și o faună ocrotită prin lege, este apreciată de turiștii care se încumetă să ajungă până aici. Căldările Zăbalei se află pe teritoriul comunei vrâncene Năruja, iar pentru a proteja locurile de aici, există și un cadru legislativ clar. Sunt 350 de hectare de frumusețe pură, care te face să uiți pentru câteva clipe de grijile zilnice și să respiri adânc, lăsând tot stresul deoparte.

Faptul că se ajunge destul de greu prin zonă, au fost considerate ca locuri perfecte de… ascuns. Astfel, oamenii locului spun că aici se adunau haiducii, urmăriți de potere. Era locul unde puteau răsufla ușurați câteva clipe și îl aleseseră drept loc de îmbăiere. Cel puțin așa susține nărujeanul Simion Hârnea, în cartea sa, ”Locuri și legende vrâncene”. Probabil un sâmbure de adevăr tot există, așa că de ce să nu visăm și un pic cu ochii deschiși, sperând să vedem pe aici ”umbra călare a unui haiduc”.

Sursa: https://identitatea.ro/caldarile-zabalei/


Like it? Share with your friends!

554
742 shares, 554 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii