fbpx
547

„Ce vrea să facă omul în vacanță? 1. Să se odihnească. Am cumpărat deci saltele dintre cele mai bune în camere. 2. Să mănânce bine. Am adus deci un bucătar cu experiență îndelungată şi folosim pe cât posibil ingrediente locale şi naturale. 3. Să descopere. Organizăm plimbări, activități, tabere, trasee.”, îmi povestea gazda de la Pastel Chalet. Îmi plac la nebunie afacerile de familie în turism cu gazde implicate și atente la nevoile oaspeților. Cei de la Pastel Chalet, din Dălghiu, Vama Buzăului, sunt la început de drum, au deschis pensiunea la sfârșitul anului 2015, iar asta se vede căci încă pun suflet în orice fac și sper să rămână la fel de pasionați mulți ani de acum încolo. Pensiunea, formată din două corpuri de clădire cu camere și un restaurant separat, e situată chiar la drum, pe valea Dălghiului, la adăpost între munți, în drumul spre munții Ciucaș. Peisajul e superb, mai ales în toiul toamnei, când bei o cafea pe un ștergar înflorat, la o masă din fier vopsit în alb, pe terasă. Camerele sunt cochete, chic, decorate cu bun gust de un designer din Brașov, fiecare cu altă temă. Meniul e simplu, dar gustos, și aproape în fiecare weekend poți să iei parte la diverse activități: plimbare cu căruța, picnic la stână ori în pădure, ateliere de creație pentru copii, yoga, tabere tematice.

Αποτέλεσμα εικόνας για Pastel Chalet

De ce Pastel Chalet

Chiar dacă nu sunt foarte multe opțiuni în zonă, Pastel Chalet nu e nici pe departe genul de loc în care te cazezi pentru că nu ai de ales. Dimpotrivă, este genul de loc pentru care mergi în mod special 4 ore cu maşina, din Bucureşti. Pentru că e o experiență în sine. În primul rând, zona Vama Buzăului este extraordinară, poate cea mai frumoasă, curată și civilizată arie naturală din România. În al doilea rând, designul și camerele de la Pastel Chalet au un aer de cabană chic, pe alocuri provençal, e genul de loc în care mergi să te relaxezi și să te bucuri de natură, în condiții foarte bune. Am observat că pensiunea e la mare modă pentru părinții cu copii, lucru care poate nu e așa de atractiv pentru cupluri ori grupuri de prieteni. Știu însă că există în plan să se construiască zone de joacă și de relaxare pe terenul mare din spatele pensiunii, așa că probabil va fi mai mult spațiu pentru fiecare categorie de oaspeți.

Gazdele. După cum ziceam și mai sus, Pastel Chalet e o afacere de familie fondată și administrată de Enisa și soțul ei Bogdan, doi tineri orășeni care au pus mult suflet aici, se vede la orice pas. Sunt mereu atenți la tot ce se întâmplă în gospodăria lor și reacționează foarte rapid când e nevoie de o linguriță, o informație ori o vorbă bună. Mi-a plăcut și că au cooptat localnici care să lucreze pentru acest proiect, fie că e vorba de angajați permanenți ori căruțașii care se ocupă de plimbările de la sfârșit de săptămână.

Camera. Noi am stat într-o cameră dublă, Camera Borangic, ultima disponibilă în acel weekend. Cu priveliște spre munte, pe spate, camera Borangic e luminoasă, mobilierul e pictat manual iar patul și țesăturile sunt de calitate, lucru pe care îl apreciez enorm. Deși are un aer foarte primitor și cald, condițiile și facilitățile mă fac să mă gândesc mai degrabă la un hotel: sistem de închidere cu cartelă, prize lângă noptieră, birou, cosmetice în baie. În plus, am avut și un balcon micuț din care am putut să admirăm peisajul, răsăritul și focul de tabără. Dacă pereții ar fi fost mai groși ori mai bine izolați, eu i-aș fi dat camerei notă maximă.

Toate camerele, 15 la număr, sunt duble și decorate cu câte un specific: Camera Florilor, Camera Viselor, Camera Romantică, Camera Macilor etc. Diferența stă în culori și motivele decorative.

Baia. Cu bucăți de mozaic colorat, lemn pictat manual, prosoape pufoase, plăcuțe colorate de gresie și faianță ce m-a dus cu gândul la azulejos portugheze, așa e baia camerei Borangic de la Pastel Chalet. Am găsit și cosmetice vegetale bio italienești de foarte bună calitate, dar doar câte un produs din fiecare, pentru două persoane.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/hoteluri-in-care-am-stat-ghid-de-calatorie/cazare-vama-buzaului-pastel-chalet.html


Like it? Share with your friends!

547
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?