fbpx
537

Un canion este o vale adânca și îngusta cu pereți abrupți prin care râurile vijelios curg râurile. Deși acestea nu predomină în relieful țării noastre, puținele canioane din România sunt extrem de frumoase și parcurgerea traseelor din aceste locuri oferă experiențe de neuitat. Iată câteva astfel de văi de la noi din țară pe care trebuie să le vizitezi:

Canionul 7 Scări

Nu departe de Valea Prahovei va asteapta Canionul 7 Scari. Cu o inaltime de 160 de metri, pentru a ajunge in varful Canionului 7 Scari va trebui sa urci pe toate cele 7 scari metalice amenajate si numeroasele pasarele. Parcurgerea Canionului 7 Scari nu ar dura mai mult de 30 de minute, insa nu este un traseu recomandat fara incaltaminte adecvata. Privelistea de la inaltime este spectaculoasa, iar turistilor care viziteaza zona Brasovului le este recomandata vizitarea acestui obiectiv turistic.

Rapa Roșie din județul Alba

Pe o suprafata de 800 metri, acest canion are forma unui perete imens cu aspectul unei orgi gigante. Format din coloane si piramide, Canionul Rapa Rosie face parte din Rezervatia complexa Rapa Rosie, o zona protejata datorita florei si geologiei unice pe suprafata tarii si chiar a faptului ca aici au fost descoperite fosile vechi de 70 de milioane de ani. Poti vizita Rapa Rosie cand vizitezi judetul Alba, aceasta fiind la aproximativ 3 km de orasul Sebes.

Pe cât e de frumoasă zona, pe atât e de inefabilă mica legendă. Aici, la Râpa Roșie, se spune că se strecura faimosul Lică, supranumit mai apoi Lică-Pisică datorită capacității sale de strecurare. Tot Sebeșul știa de el, dar mai știa și că Lică ar fi spart o bancă și ar fi fugit cu banii, în ciuda faptului că nici un ban nu a fost găsit. Astfel, se credea că Lică a fugit cu banii și i-ar fi ascuns în Râpa Roșie, unde nimeni nu putea intra date fiind spațiile înguste. Astfel, bietul Lică-Pisică a ajuns la închisoare iar după închisoare, el ar fi plecat împreună cu iubita lui în America, de unde cei doi au trimis importante sume de bani acasă.

Sursa: https://identitatea.ro/cele-mai-impresionante-canioane-din-romania/

 


Like it? Share with your friends!

537
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?