fbpx
534

Vizitând Cluj-Napoca, împreună cu familia, nu puteam să ratăm spectaculoasele construcții destinate cu predilecție sportului, ridicate lângă Parcul Central, pe malul drept al râului Someș.

Cluj Arena este un stadion construit in anul 2011, pe locul fostului stadion Ion Moina. Destinatia principala este fotbalul, dar pe stadion se organizeaza si competitii olimpice, datorita pistei de atletism cu opt culoare de care dispune, sau concerte, precum UNTOLD Festival. Compus din doua tribune si doua peluze, stadionul are o capacitate de 30.200 de locuri, majoritatea acoperite. Fiind construita la cele mai inalte standarde, arena ultramoderna este cotata ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite, la fel ca Arena Nationala. La 8 octombrie 2011, cu ocazia inaugurarii, pe Cluj Arena a sustinut un concert formatia de muzica rock Scorpions.

BTarena este o sala polivalenta unde au loc atat evenimente sportive, cat si artistice, situata in imediata vecinatate a stadionului Cluj Arena si aproape de Sala Sporturilor Horia Demian. Sala a fost inaugurata in 31 octombrie 2014, printr-un concert al artistului britanic James Blunt. Capacitatea salii este de peste 7.000 de locuri pe scaune si poate gazdui sporturi ca: baschet, handbal, volei, dansuri, gimnastica, scrima, arte martiale, tir cu arcul, badminton, tenis de camp, tenis de masa. Sala este omologata pentru competitii sportive la standarde nationale si internationale, fiind cea mai bine dotata sala multifunctionala din Romania. BTarena a fost gazda Campionatului European de Gimnastica desfasurat in anul 2017.

Daca ajungeti in Cluj-Napoca, alegeti sa va indreptati si catre cele doua fabuloase constructii! Poate vizionati chiar si un spectacol sau o competitie sportiva! Merita! (Radu-Cristian Rosu)


Sursa: daciccool.ro


Like it? Share with your friends!

534
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?