523
432 shares, 523 points

Ne bucurăm atunci când un copil apare în viața noastră de familie și încercăm să petrecem cât mai mult timp împreună, în special în vacanțe. Nici gând să îl lăsăm pe cel mic acasă, chiar dacă ne sperie gândul crizelor de plâns, însoțit de țipete, lucruri aruncate și refuzuri fără motiv.

Explicați-i ce se va întâmpla și implicați-l în pregătiri

După ce micuțul tău împlinește un an și jumătate, începe să înțeleagă conceptul de viitor și să aibă reprezentări. Asta înseamnă că poate înțelege dacă îi explici că urmează să se întâmple ceva, îl poți face curios și îl poți încuraja să își imagineze.

Povestește-i unde veți merge, folosind cuvinte ușoare, pe înțelesul lui. Folosește-te de jucării ca să îl faci curios legat de ce se va întâmpla în vacanță, ce veți face acolo, ce are voie și ce nu. Ideal este să începi această pregătire cu 2 săptămâni înainte de plecare, fiindcă astfel vei avea suficient timp să introduci în jocul vostru și câteva reguli, pe care să le poată memora.

Pe cât posibil, implică-l în pregătiri: să își aleagă singur câteva haine și jucării, să vă uitați împreună la poze cu locuri unde veți merge, să așeze lucrurile în geamantan. Toate aceste pregătiri îl vor ajuta să înțeleagă la ce se așteaptă și vor diminua stresul necunoscutului.

Multe jocuri și jucării îl vor ține ocupat

În limita spațiunui disponibil din bagaje, înarmează-te cu multe jocuri și jucării pe care le poți folosi în momentele de plictiseală. E important să le alternezi, mai ales dacă stați câteva zile sau mai mult, așa că nu te limita doar la 1-2. În plus, încearcă să alegi jucării diferite: un animal de pluș cu care poate să doarmă pe drum, o carte de povești, 1-2 jucării care să îi pună mintea la contribuție, etc.

Alege obiecte mici, care să nu ocupe mult spațiu și ține minte principala regulă atunci când vine vorba despre jucării în vacanțe: niciodată nu este prea mult. Ține 2-3 dintre ele și în geanta de mână, dacă mergeți cu avionul.

Haine de schimb, gustări și apă la îndemână mereu

Știm ca mereu, fix când ți-e lumea mai dragă, celui mic i se face foame, sete, transpiră sau îi e frig, vrea să meargă la toaletă sau îi e somn. Multe dintre acestea sunt reacții la stres și oboseală, așa că nu te enerva și recurge la arsenalul unei mame mereu pregătite.

Când pleci undeva, ține la îndemână un set de haine curate sau măcar o bluză și un pulover, un set de șervețele umede, unul de șervețele uscate, o sticlă cu apă plată și un pachet de biscuiți sau altă variantă de gustare neperisabilă.


Citeste mai mult: https://doc.ro/vacanta-calatorie-copii-bebelusi


Like it? Share with your friends!

523
432 shares, 523 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii