fbpx
523

Atunci când plecăm în vacanțe, fie că ne dorim sau nu, copiii trebuie să fie prezenți în majoritatea cazurilor. Se poate întâmpla să nu aveți cu cine îi lăsa acasă sau chiar vă doriți să fie cu voi. Ei bine, de fiecare dată intervin nesfârșitele probleme: plânsete, mofturi, refuzuri și alte lucruri de care suntem siguri că nu vreți să aveți parte în puținele momente de relaxare. Ce puteți face în astfel de cazuri ca cei mici să fie cuminți ca niște îngerași?

O serie de sfaturi practice vă vor ajuta să vă bucurați pe deplin de vacanțele mult râvnite. Tot ce trebuie să faceți este să le urmați și așa copiii nu vor mai fi un stres. Veți avea parte de liniște și câteva momente doar pentru voi.

Un prim sfat este să îl pregătiți pe cel mic pentru vacanța ce urmează. V-ați întrebat de ce plâng atât de mult atunci când vizitați un loc? În copii se activează frica de necunoscut. Faptul că schimbă mediul, pentru ei nu este deloc un lucru fericit. Încă de la vârsta de un an jumătate-doi, copilul poate să înțeleagă anumite lucruri. Încercați să îi explicați prin jocuri, desene ce urmează să faceți. Folosiți-vă de poze cu locul pe care doriți să îl vizitați, astfel, cel mic nu va avea parte de un impact prea mare atunci când veți ajunge. Este necesar ca el să nu de simtă străin, altfel se va speria și știți ce determină asta…ore nesfărșite de plâns.

Pentru a fi siguri că și cel mic își dorește să plece într-o vacanță, încercați să îi explicați sau să îi arătați prin jocuri ce înseamnă o vacanță. Există foarte multe desene animate de acest tip. Astfel, copilul va deveni curios să descopere locul respectiv și mai doritor să plece decât voi. Implicați-l în toate pregătirile. Când realizați bagajul îl puteți lăsa să își aleagă hăinuțele, jucăriile preferate. Chiar dacă mulți subestimează puterea de înțelegere a copiilor mici, ei bine…se înșală, deoarece creierul lor este în dezvoltare și poate să înțeleagă foarte multe lucruri. Curiozitatea este una dintre punctele principale ale copilului mic. Dacă îl veți face curios de ceea ce urmează, fiți siguri că veți scăpa de toate momentele stresante.

Nu refuzați să îi luați jucăriile, cât mai multe, cu atât mai bine. Va avea o ocupație continuă, se va juca și va sta în lumea lui și așa vă veți putea bucura de câteva momente de liniște. Nu greșiți că în vacanțe să îi cumpărați alte jucării, îl veți răsfăța și așa veți avea parte și de mofturi, plânsete și de pierderi de bani pe lucruri inutile. Cele mai bune jocuri pentru vacanță sunt cele strategice: un puzzle, un castel de construit, deoarece ocupă cel mai mult din timp. Încă un sfat de folos, încercați să aveți jucării peste tot. Indiferent de unde ați merge, o jucărie să fie prezentă în geantă. Dacă cel mic plânge aceasta îl va liniști.

Ultimul sfat este legat de haine de schimb, gustări și multă apă. Este necesar să aveți aceste lucruri cu voi. Mulți se enervează atunci când celui mic i se face foame din senin, sete sau vrea la baie. Acestea sunt niște reacții la stresul și schimbarea la care este supus. Hainele de schimb sunt perfecte pentru acele momente în care transpiră sau îi este frig. De ce să te întorci la cazare când poți să iei încă de la început tot ce este necesar? Și nu vă gândiți la lucruri sofisticate. Pentru o vacanță cu cel mic este de ajuns să aveți: o jucărie, un rând de haine de schimb, șervețele uscate și umede, o sticluță de apă și un pachet de biscuiți(sau orice altă gustare). Astfel, fiți siguri că totul va decurge bine și conform planului de vacanță.


Like it? Share with your friends!

523
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?