547
642 shares, 547 points
mountain landscape with some of the oldest limestone rock formations in Europe, in Dobrogea Gorges (Cheile Dobrogei), Romania

Rezolvă toate întrebările și află dacă ai trecut testul de cultură generală despre România. 

 1. 1 Cum mai este numită Peștera Polovragi?

  1. Sanctuarul lui Zamolxis
  2. Temnița lui Vlad Țepeș
  3. Peștera cu aburi
  Correct!
  Wrong!

  Sanctuarul lui Zamolxis

  Peștera Polovragi se găsește în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 m și la 20 m înălțime față de talvegul râului, pe teritoriul comunei Polovragi între localitățile Horezu și Baia de Fier, județul Gorj, Oltenia, România. Aceasta mai este cunoscută și ca Sanctuarul lui Zamolxis. 

 2. 2 Unde se află Râpa Roșie?

  1. Transilvania
  2. Moldova
  3. Bucovina
  4. Dobrogea
  Correct!
  Wrong!

  Transilvania

  Râpa Roșie este o arie protejată (rezervație geologică și floristică) de interes național, cu o suprafață de 10 ha, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al orașului Sebeș, la cca 4 km nord de acesta. 

 3. 3 Cum s-a format Sfinxul din Bucegi?

  1. A fost sculptat în piatră timp de 1000 ani.
  2. Forma lui este o minune divină.
  3. Forma lui se datorează eroziunii eoliene.
  Correct!
  Wrong!

  Forma lui se datorează eroziunii eoliene.

  Sfinxul din Munții Bucegi este un megalit antropomorf situat la 2216 m altitudine, în județul Dâmbovița, pe teritoriul administrativ al comunei Moroeni. Originea numelui Sfinxului este datorată asemănării sale cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind datorată eroziunii eoliene (vântului). Format dintr-un bloc mare de piatră ce a căpătat forma de astăzi într-un timp foarte îndelungat, Sfinxul din Bucegi, aflat pe platoul Bucegi, măsoară 8 metri în înălțime și 12 metri în lățime.

 4. 4 Ce traseu rutier este înfățișat în imagine?

  1. Șoseaua Transrarău
  2. Transfăgărășanul
  3. Transalpina
  Correct!
  Wrong!

  Șoseaua Transrarău

  Șoseaua Transrarău este declarată a fi al treilea cel mai frumos drum alpin din România, după Transalpina și Transfăgărășan, aceasta meritându-și locul în clasament.
  Acesta traversează masivul Rarău și este unul dintre drumurile situate la mare altitudine, care oferă peisaje ce îți vor tăia răsuflarea.

 5. 5 Unde se află Cascada Putnei?

  1. Munții Vrancei
  2. Munții Dobrogei
  3. Munții Apuseni
  Correct!
  Wrong!

  Munții Vrancei

  Cascada Putnei se află în ţinutul plin de legende al Vrancei, la 70 km de Focşani, între satele Tulnici şi Lepşa. Rezervaţia Cascada Putnei are o suprafaţă de 10 ha, fiind cea mai mică dintre rezervaţiile din Munţii Vrancei.

Cunoști cu adevărat țara în care te-ai născut?

Created on
 1. Quiz result
  You scored
  Correct!
  Share Your Result
 2. Quiz result

  Se putea și mai bine!

  You scored

  Nimeni nu s-a născut învățat. Te invităm să afli mai multe despre minunatele locuri din România, din articolele noastre de pe https://romtur.ro/ 

  Share Your Result
 3. Quiz result

  Nu este rău deloc!

  You scored

  Te descurci, dar ar trebui să citești mai multe despre locurile din România. Te invităm să ne citești articolele despre obiectivele turistice din România, aici https://romtur.ro/

  Share Your Result
 4. Quiz result

  Felicitări!

  You scored

  Ești cel mai bun! Dacă vrei să fii mereu la curent cu toate obiectivele turistice din România, te invităm să ne citești articolele aici https://romtur.ro/ 

  Share Your Result

Like it? Share with your friends!

547
642 shares, 547 points
Andreea Moțoc

Comentarii

comentarii