fbpx
578

Am fost în Covasna în ultimii 3 ani mai des decât în alte locuri din România pentru că am găsit prin părțile astea cam tot ce am nevoie pentru mini-vacanțe (de 3-4 zile) în care să nu-mi lipsească nimic. Covasna e încă prea puțin căutată de turiști – și asta-mi convine de minune – astfel că și sfârșiturile de săptămână sunt tihnite, adică exact așa cum trebuie să fie în vacanță.

Despre Ținutul Conacelor din Secuime am mai vorbit pe TravelGirls.ro, e o bucată de Românie care ne mai dragă pe măsură ce o descoperim. Pana acum am fost doar iarna în Secuime și tare eram curioasă să explorăm puțin zona primăvara, când au înverzit deja copacii și poienițele sunt pline de flori. În plus, știam că unul dintre castelele familiei de nobili Daniel – cel din Tălișoara – a fost restaurat și și-a deschis porțile pentru turiști, sub forma unui boutique hotel de toată frumusețea.

De ce Castel Daniel?

O vacanță în Ținutul Conacelor e completă doar dacă nopțile ți le petreci într-un conac sau un castel. Până acum câțiva ani, ăsta era doar un vis frumos și puteam doar să ne imaginăm cum ar fi să putem avea în România astfel de locații turistice. Castelul Daniel din Tălișoara- un sat din Covasna, la o oră distanță de Brașov – promitea un răsfăț culinar nobil și o ședere princiară, cu o mulțime de activități care nu ne vor lăsa să ne plictisim nicio clipă, așa că ne-am făcut bagajele și-am plecat într-acolo.

Gazdele fac întotdeauna diferența între un hotel clasic și un boutique hotel sau o casă de oaspeți, cu camere puține, pentru că ele știu de fiecare dată cine ești înainte să intri pe ușă și să spui că ai o rezervare. Am găsit repede recepția hotelului Castel Daniel – de altfel, nici nu-i greu, pentru că e bine semnalată) și după câteva clipe din momentul în care am sunat la soneria de pe birou, am fost întâmpinați cu zâmbete și un scurt tur al castelului, ca să ne alegem camera, dintre cele libere.

Camera în care am stat se numește „Hut in the land of Woods” – Coliba din Ținutul Pădurilor, pentru că mobilierul și designul sunt inspirate din Cheile Vârghișului, care sunt în apropiere, și pe care localnicii le numesc Ținutul Pădurilor.

Mi-a fost teribil de greu să aleg camera, asta pentru că fiecare este decorată în alt fel, fiecare are o altă poveste, o altă identitate dar am cântărit puțin și am decis că cea mai bună opțiune pentru noi este o cameră la parter – astfel încât să ieșim foarte repede în curte și să nu deranjăm alți oaspeți dacă cel mare ar fi alergat/dansat prin cameră, așa cum are bunul obicei să facă.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/romania-idei-de-vacanta/review-hotel.html


Like it? Share with your friends!

578
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?