fbpx
539

În 2007 mergeam pentru prima dată la Sighișoara. Era o zi caldă de toamnă dar pentru că plouase mai deunăzi, pe toate străduțele din cetate era mocirlă, pentru că pe atunci abia începuseră lucrările de pavare. Nici fațadele caselor nu arătau prea bine, mai toate așteptau vremuri mai bune sau oameni cu cap care să le redea strălucirea de altădată. Sighișoara pe care am văzut-o eu atunci era ca o Cenușăreasă care aștepta momentul prielnic să se transforme în prințesă.

Mi-am dorit să redescopăr Transilvania și să mă inițiez în cultura, istoria și tradițiile săsești. Înainte să plec la drum, în road-trip-ul prin satele și orașele care păstrează nealterată moștenirea săsească, mi-am creionat un plan, astfel încât să nu las niciun detaliu să mă scoată din poveste. Așa că hotelul sau pensiunea unde aveam să rămân peste noapte era unul dintre elementele cheie în toată povestea asta. Și atunci când am hotărât că vreau să revăd Sighișoara, despre care aveam un feeling că s-a cam transformat de la prima mea vizită, mi-am zis că nu există loc mai bun decât un hotel în inima cetății, într-o casă săsească veche de când lumea, dar care n-a pierit de nepăsare ci a renăscut din cenușă pentru că cineva a înțeles că trebuie restaurată cât mai curând.

De ce Fronius Residence?

Am ales cum nu se putea mai bine: o casă construită în 1609 de familia Fronius – sași nobili din Sighișoara, una dintre puținele clădiri care au rămas în picioare după incendiul din 1676. Casa Fronius a avut noroc și atunci dar și în zilele noastre, când a fost cumpărată, restaurată și tranformată într-un boutique hotel de 5 stele. Fronius Residence e pe Strada Școlarilor numărul 13 și se pare că numărul e ca un talisman norocos.

E fix în buricul târgului, literalmente la 2 pași de Scara Acoperită care duce la Biserica din Deal, cum nu se poate mai bine dacă vrei să fii în mijlocul forfotei din cetate dar și ușor accesibilă pentru că se poate urca cu mașina până în fața pensiunii.

Baby friendly? Child Friendly? Sigur că da

Sunt câteva facilități clasice, să le spunem, pe care hotelurile și pensiunile le oferă ca să fie baby sau child friendly. Pătuțul pentru bebe/copil (gratuit, la cerere) și scăunelul pentru masă sunt două dintre ele și le-am găsit și la Fronius Residence. Însă eu am o listă ceva mai lungă de criterii atunci când evaluez dacă o locație este sau nu potrivită pentru cei care călătoresc cu copiii și, mai ales cu bebelușii.

* Camerele sunt foarte mari la Casa Fronius și destul de răcoroase (aș fi apreciat cu siguranță asta într-o zi călduroasă). Pentru că în mijlocul verii caloriferele nu funcționează, am întrebat la recepție dacă ne pot da un calorifer electric și l-am primit numaidecât.

Baia are cadă așa că am putut să spăl copilul (fiind atât de mic, bebe avea loc și în chiuvetă).


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/fronius-residence-sighisoara.html


Like it? Share with your friends!

539
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?