fbpx
530

Stabilirea unui itinerar de călătorie în jurul lumii cu rucsacul în spate este extrem de distractivă și, probabil, cel mai emoționant moment dintre toate (ok, al doilea după plecarea reală!). Entuziasmul este la stele atunci când decizi să călătorești în jurul lumii, dar într-un an, chiar dacă pare o perioadă lungă, nu poți vizita toate țările lumii. Să spunem adevărul, nici măcar toate continentele. Asta doar dacă nu ești genul “mereu pe fugă” sau genul city break-urilor.

În general, cei care fac alegerea să plece atât de mult timp având ca scop descoperirea lumii caută ceva diferit. Pe scurt, nu ești un călător al cărui scop este să pună X-uri pe hartă și să se bată cu pumnul în piept cu numărul de țări pe care le-a vizitat (hei, numărul țărilor vizitate nu te face un călător!)

Deci te-ai decis. Le-ai spus și părinților, dar cu întreaga lume la dispoziție cum alegi unde să mergi?
Poate că ai visat la unele destinații întreaga viață: un safari în Africa, Piramidele Egiptului, Parisul romantic, ruinele Inca din Machu Pichu, frumoasele plaje din Thailanda, Outback-ul australian, New York… și lista poate continua la infinit.

De unde să începi? Cum sa alegi destinațiile?

Aceasta este cea mai frumoasă parte dintre toate! Să înțelegi ce vrei de la călătoria ta! Relaxează-te. Fă o selecție a ceea ce dorești să faci și ce vrei să descoperi și ce nu. Pur și simplu începi să îți pui următoarele întrebări:
Unde am vrut mereu să merg? Frig sau cald? Mare sau munte? Trekking sau snorkeling și scufundări? Antic sau modern? Engleză, spaniolă, limba franceză etc?

Gândește-te la călătoriile anterioare. Ce îți place să faci chiar și atunci când pleci doar pentru un week-end. Ești genul muzeelor sau a târgurilor? O călătorie în jurul lumii înseamnă descoperirea și explorarea țărilor pe care le vizitezi în funcție de pasiunile și interesele tale.

Dacă nu ți-a plăcut o activitate în trecut, nu există niciun motiv pentru care să îți placă mai târziu.
Un exemplu? Nu-mi place trekkingul, am încercat de două ori și singura mea amintire este că în momentul acela nu-mi doream decât să mă întind pe o plaja însorită. În cea de-a treia ocazie prezentată, am spus mulțumesc și m-am îndreptat direct spre plajă. Ai terminat de făcut lista? Sunt sigur că multe țări au fost deja eliminate, în timp ce altele au intrat brusc printre primele pe listă.

Gândește-te cu un glob pământesc în fața ta.

Lumea este mare și există atâtea țări de care probabil nici nu ai auzit.
În planificarea călătoriei, în primă fază, poți căuta imagini pe Google. Așa de exemplu poți descoperi arhipelagul San Blas din Panama, care, spre surprinderea ta, pare a fi cel mai frumos loc ever. Exact ceea ce ai vrut. Locul potrivit la momentul potrivit.
Nu cauta prea multe poze, lasă-te ghidat, astfel încât să descoperi locurile care te inspiră la acel moment… căută informații!

Resursele pentru a înțelege ceea ce oferă o țară sunt o groază și sunt, de asemenea, gratuite. Citește-le!

Există resurse excelente disponibile pentru călătorii pe internet, în librării și chiar la tv. O carte de ghid va ajuta foarte mult în planificarea traseului în jurul lumii. Făcând niște cercetări, poți găsi nu numai locurile interesante de văzut într-un oraș, ci și legăturile de transport, cheltuielile pentru hoteluri, trecerea frontierelor și alte informații pe care trebuie să le cunoști. LonelyPlanet.com este prima resursă pe care mulți călători o accesează când încep să-și planifice călătoria, dar nu trece cu vederea nici alte site-uri… cum ar fi injurullumii.info 
Ia în considerare și blogurile altor călători, pot oferi adesea o altă perspectivă asupra anumitor locuri.

Caută, dar nu exagera!

Păi cum? Spunem să faci cercetare online și acum scriem să nu exagerezi? Nu suntem incoerenți, dar prea multă planificare, pe termen lung te poate limita și amintește-ți… poate poți să urmezi itinerarul în primele două luni, dar apoi sigur se va întâmpla ceva ce te va face să-ți schimbi planul.
Aceasta este frumusețea călătoriei în jurul lumii cu care ești pe cale să te confrunți!

Citeste mai mult: https://injurullumii.info/in-jurul-lumii-cu-rucsacul-in-spate/
Like it? Share with your friends!

530
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?