fbpx
569

Nu zice nimeni că ar fi treabă ușoară, dar să ai curajul de a te arunca afară din zona ta de confort, lăsând totul în urmă pentru a-ți oferi experiențe, aduce oarecare satisfacție. Vorbim aici de visurile care murmură timide în capul majorității, cu prisosință în vremuri ca cele pe care le trăim și care încep cu „Cum ar fi dacă…”. Cum ar fi dacă te-ai trezi într-o zi, saturat de vicisitudinile vieții de zi cu zi, de rutinele nesatisfăcătoare care îți alcătuiesc viața și de limitele orașului și ai decide să o iei din loc și să aștepți cu brațele deschise neprevăzutul.

Da, o astfel de idee nu se pupă deloc cu ce ai învățat că TREBUIE să fii, cu așteptările pe care le au ceilalți de la tine, cu poziția socială care promite să ți se arate dacă tu te arăți suficient de supus și conștiincios și, mai ales, nu oferă nicio garanție. Și totuși… cum ar fi să-ți faci bagajul minim necesar, să-ți cheltuiești economiile pe un bilet de avion și să afli ce-i mai departe de lumea care ți se arată la geam în fiecare dimineață?

Bineînțeles, teama firească rămâne de neclintit și probabil ceea ce te ține încă pe loc rămâne inevitabilul „Păi și eu din ce trăiesc?”. Din fericire, nu ai fi primul curajos care-a decis să întoarcă spatele conformismului, iar cei de dinaintea ta ne-au lăsat moștenire un calup de experiențe, de sfaturi, de joburi care să-ți susțină fantezia fără a-și permite să-ți acapareze viața. Ceea ce-ți vom prezenta în continuare sunt, pe lângă simple surse de finanțare , acte de curaj, de îndrăzneală și dovezile unei curiozități ingenue. O dorință pentru profundă autocunoaștere și o armă letală împotriva fricilor care ne subjugă.

1. Fii ghid turistic

Nicio grijă! Nu trebuie să te fi născut și să fi crescut într-un loc pentru a lucra ca ghid turistic. Tot ce trebuie este să te fascineze colțul respectiv de lume și să-ți dea un chef nebun de a-l descoperi. Dacă ai putea să pui la fel de multă pasiune și curiozitate cum o faci atunci când te îndrăgostești de cineva, n-ar trebui să-ți ia mai mult de câteva săptămâni să îl înveți ca-n palmă, iar dacă ai curajul să te întorci în mintea celui care erai când trebuia să devorezi un manual întreg într-o noapte, nu-ți rămâne decât să te relaxezi și să lași cunoașterea să te-mpresoare.

Să presupunem că ești o persoană extrovertită, un suflet neobosit al petrecerilor și cineva care ar putea să lege o conversație chiar și cu un om al junglei. Splendid! În cazul acesta, o să adori să te auzi trăncănind două ore, făcând glume și adulmecând efectul spuselor tale în ochii ascultătorilor. La polul opus, dacă ești o persoană mai degrabă timidă, care-și consumă gândurile dorindu-și aprig să jongleze cu cuvintele și cu buna dispoziție, nici că ai putea găsi o provocare mai nimerită. Totu-n viață e practică, iar la capătul drumului ajungem să ne dăm seama că zac în noi calități despre care credeam că ne-au ocolit fără să clipească.

2. Profesor de limbi străine

… și am putea să vorbim preț de 10 pagini despre asta pentru că-i probabil cel mai comun job de nomad digital. Ne asumăm aici că le ai cu engleza și parcă ai cocheta puțintel și cu o vocație didactică. În vreme ce un certificat recunoscut ca prof de engleză (dintre acestea, TEFL și CELTA dau cel mai bine la cântar) sau studiile superioare în domeniu îți sporesc vizibil șansele de a-ți găsi job, nu-i musai! Ceea ce ți se cere, însă, mai peste tot, este să ai o diplomă de licență. Programul JET din Japonia este numai un exemplu, iar în țările asiatice, în general, ai cele mai multe șanse să-ți găsești un loc de muncă.

Citeste mai mult: https://www.momondo.ro/descopera/articol/joburi-de-nomad-modern-lucreaza-in-timp-ce-calatoresti-in-jurul-lumii


Like it? Share with your friends!

569
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?