fbpx
567

Oamenii locului spun că ar fi două legende ce vorbesc de acest lac aflat în sălbăticiune, unde turiștii ajung mai greu. Ei spun că „aici veneau primavara vulturii pentru a bea apa ca să întinerească şi tot aici îşi învăţau puii sa zboare. A doua legendă spune că un cioban şi-a aruncat bâta în apa lacului şi a plecat. După un an de peregrinări îşi regăseşte bâta în Dunăre şi, mistuit de dorul mioarelor şi al locurilor natale, se întoarce acasă”.

Lacul se află în apropierea localității Gura Siriului din comuna Siriu, județul Buzău, pe suprafața comunei Chiojdu. Nu departe de lac este și localitatea Carasna – Sita Buzăului judeţul Covasna. Adâncimea sa maximă este de doar 2,5 m în ciuda denumirii sale! Pe malul lacului se află cabana de vânătoare „Lacul Vulturilor”, închisă pentru turiști, iar la 50 m de cabană se află un izvor cu apă potabilă.

Există şi alte poveşti legate de acest lac. Se spune că “oamenii au construit un drum pe sub lac în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a induce în eroare armata germană, iar tancurile ce au intrat pe acel drum nu au mai ieşit la suprafaţă niciodată.” O altă poveste spune că “locuitorii din satele de la poalele muntelui îşi aruncau în lac bogăţiile de frica tătarilor ce ştiau că aceşti localnici erau bogaţi. Oamenii rămâneau cu gândul că le vor recupera după trecerea cotropitorilor, dar nimeni nu a mai găsit nimic”.

Sursa: https://identitatea.ro/lacul-fara-fund-sau-lacul-vulturilor-loc-incarcat-legende/


Like it? Share with your friends!

567
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?