fbpx
524
Processed with VSCOcam with a6 preset

Dacă nu știați, Bucovina este un diamant turistic pentru România, o zonă al cărei pământ poartă poveștile trecutului, demult uitate de oameni. Aici timpul s-a oprit, iar natura a pus stăpânire peste văi, dealuri și câmpii. Există totuși un loc a cărui frumusețe aparte ne încântă privirile de fiecare dată când îl vizităm și suntem siguri că și voi ați rămâne la fel de impresionați. Lacul Iezer este o principală atracție turistică în Bucovina, datorită naturaleții sale. 

Comuna Sadova este o localitate din Bucovina, unde veți întâlni oameni frumoși, buni la suflet și foarte primitori. Este locația tradițională a României, etnografică și culturală, în care tradițiile și obiceiurile încă sunt tratate cu sfințenie de către localnici. Ca să ajungeți la Lacul Iezer, veți trece prin această comună, ce merită câteva ore din timpul vostru. Cu siguranță veți fi primiți precum acasă, cu preparate tradiționale românești, care mai de care mai gustoase. Veți admira peisajele naturii și cu desăvârșire veți uita pentru o clipă de problemele de zi cu zi. De aici, veți porni spre lac, un drum bine semnalizat, deci nu aveți frica unei posibile rătăciri pe drum.

Lacul a fost reabilitat în urmă cu câțiva ani, când s-a decis să devină zonă turistică de renume pentru localitatea Sadova. Astfel că, astăzi atrage sute de turiști datorită locației și aspectului său natural. Înconjurat de brazi falnici, lacul este o oază de apă liniștită, lângă al cărui mal veți putea să vă bucurați de clipe de liniște și pace. Peste apă este construit un pod de lemn, de pe care puteți realiza poze cu un fundal natural absolut deosebit. Cerul se reflectă cu atâta măreție, lacul fiind o oglindă albastră parcă infinită. 

Lacul Iezer are o suprafață de aproximativ 1,5 hectare și o adâncime de circa 7-12 metri. Se alimentează din râul Iezer, a cărui apă curge neîncetat. Aici se află o densă populație de păstrăv; în anul 1999 fiind înregistrat un record datorită prinderii unui pește de 8 kg și 90 de cm. Primele informații despre lac datează încă din data de 12 Iulie  1594, în câteva documente istorice din vremea domniei lui Aron Vodă. 

Lacul este o adevărată locație desprinsă din paradis, fiind un colț de rai natural, unde cu siguranță nu vă veți plictisi. Profitați de un weekend liber și veniți în această localitate din Bucovina, va fi o experiență minunată. 


Like it? Share with your friends!

524
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?