fbpx
534

Toamna s-a instalat rapid, peste frumoasele locații din țară lăsându-se un voal de culori deosebite. O mare parte din turiști profită de această perioadă , înainte ca iarna să bată grăbită la ușă, asta pentru a se bucura de adevărata frumusețe a toamnei. Chiar dacă dispunem de trei luni de toamnă, aceasta își etalează splendoarea doar într-o anumită perioadă, acum fiind momentul perfect în care să alegeți un weekend drept „vacanță”. Cât despre cei ce aveți posibilitatea la un concediu de mai multe zile, vă recomandăm să îl planificați pentru luna octombrie, când toamna este în toată admirația sa. Oriunde ați alege să mergeți, fiți siguri că veți fi pe deplin încântați de peisaje. Astăzi povestim despre culorile toamnei, de acele locații unde paleta admirabilă de nuanțe calde, se revarsă peste tărâmul României. 

Octombrie este simfonia permanentului și a schimbării.

Bonaro W. Overstreet

Cele mai frumoase locații din țară, unde toamna domină fiecare colț, le regăsim în zonele de munte. Tocmai pentru că aceste locuri sunt de-a dreptul deosebite, vă îndrumăm să vizitați o parte din munții României. 

Munții Piatra Craiului- un traseu către paradis 

Diminețile în Piatra Craiului sunt ideale pentru cei ce iubiți natura și acele momente lângă o cafea caldă și miros de ceață. Toamna se resimte în aerul rece de munte, printre văile stâncilor și pe cărările ce duc către vârfurile falnice. Dacă sunteți pasionați de drumeții și aventură, nu mai pierdeți timpul și porniți pe traseu. Odată ce veți ajunge la poalele munților, veți fi întâmpinați de minunatele culori tomnatice. Pădurile și văile se îmbracă într-o frumoasă paletă roșiatică, nuanțată de un galben aprins. Luați la pas drumul către vârf și bucurați-vă de fiecare colțișor. 

Munții Retezat- un colțișor tomnatic 

În această zonă devenită patrimoniu, cei mai mulți turiști vin pentru a se bucura de peisajele încântătoare ale Parcului Național Munții Retezat. Oriunde ați privi, veți fi profund surprinși de imaginile absolut deosebite, aici toamna reușind să domnească peste toate împrejurimile. Dacă am fi întrebați când este bine să vizitați o astfel de zonă, nu am putea răspunde, pentru că fiecare anotimp își are propria frumusețe. Însă, putem afirma că toamna este cu adevărat ceva cu totul magic, atunci când își ia în primire toate aceste locații de vis. 

Din orașele țării nu puteți să vă bucurați foarte mult de o toamnă  liniștită , aerul specific ei fiind poluat în aceste zone, iar culorile sale nu pot fi admirate decât pe alocuri. Însă, paralel orașului se află satul tradițional românesc, acolo unde toamna și ale sale nuanțe magice, îmbracă fiecare colț de pământ. Vă invităm pe teritoriul etnografic, pentru a vă  bucura de o toamnă  caldă și relaxantă. 

Bucovina- colțul românesc 

În Bucovina veți cunoaște adevărata față a toamnei, și nu numai pentru peisaje, ci și pentru tradițiile ce vin odată cu acest anotimp. Vă  spunem doar că două zile nu sunt suficiente pentru a descoperi tot ceea ce toamna poate aduce peste această frumoasă regiune a țării. Diminețile încep în ceața rece, pe care soarele cu dinți o sparge încă de la orele 07:00-08:00, timpul ideal să vă bucurați de un mic dejun românesc și de o cafea aromată. Timpul nu merită pierdut, așadar, porniți la drum prin lumea satului tradițional. Culorile toamnei se revarsă peste tot acest tărâm etnografic, văile căpătând o nuanță absolut deosebită. Cât despre codrii, pregătiți-vă de un peisaj cu totul admirabil. Bucovina este regiunea emblematică a României, ce primește fiecare anotimp cu brațele deschise, însă, toamna, putem spune că face minuni cu această zonă.


Like it? Share with your friends!

534
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?