fbpx
605

Nu există braşovean care să nu fi trecut măcar o dată pe la Pietrele lui Solomon. Numele zonei a fost dat de o legendă a unui rege maghiar care a inspirat şi stema oraşului. Zona este renumită pentru calităţile ei terapeutice date de aerul curat încărcat cu ioni negativi.

Numele zonei a fost inspirat de regele maghiar Solomon. Legende sunt, însă, mai multe. Una dintre ele spune că Regele Solomon a fost urmărit de invadatori până la Braşov, unde s-a ascuns în pădure. Ca să nu fie recunoscut de duşmani, şi-a dat jos coroana de cap şi a aşezat-o pe tulpina unui arbore. Nu a mai mai fost recunoscut de cumani, aceştia crezând că regele a căzut în prăpastie şi a murit. Aşa a reuşit să scape şi să fugă cu bogăţiile pe care le avea asupra lui. A fugit până la o peşteră unde s-a refugiat, în zona denumită astăzi Pietrele lui Solomon. Sute de ani mai târziu, un ţăran care a mers în pădure să adune lemne de foc a găsit coroana, pe locul unde acum se află Casa Sfatului şi a dus-o la Biserica Neagră spre păstrare. Aşa a ajuns Braşovul să se numească în germană Kronstadt, oraşul Coroanei.

O altă legendă a locului este una sângeroasă. Se spune că Solomon şi-ar fi ucis fratele care trebuia să urce pe tron ca să îi ia locul. A fost alungat de mama sa care a aruncat asupra lui un blestem. Acesta spunea că Solomon avea să moară imediat ce va fi văzut de un om de rând. În pribegia sa, a ajuns în zona de la Pietrele lui Solomon când, dintr-o dată, a văzut un păstor. De teama blestemului a vrut să fugă repede, dar a tras prea tare de hăţurile calului, acesta s-a speriat, iar Solomon a căzut în prăpastie cu tot cu animal. Se spune că locul unde a căzut s-a despicat în două şi aşa au apărut cele două mari stânci care străjuiesc zona. Solomon a reuşit să scape, dar şi-a lăsat coroana la rădăcina unui pom pentru că nu mai era demn să o poarte.

Sursa: https://identitatea.ro/legenda-sangeroasa-pietrelor-lui-solomon-din-brasov-locul-incarcat-de-puteri-vindecatoare-pentru-inima/


Like it? Share with your friends!

605
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?