fbpx
520

Este sfârșit de vară și probabil mulți încă vă doriți câteva destinații turistice. Spre fericirea tuturor, regăsim în România o varietate de locuri atractive, unele prin originalitatea ideilor ce le definesc. Mai exact, avem parte de locații, care reușesc să ne atragă datorită unor aspecte definitorii și originale. Vă vom prezenta o serie de obiective turistice, ce atrag sute de turiști anual și care ne-au încântat prin frumoasele peisaje, prin cultura și istoria lor. Sunteți curioși să le descoperiți?

Muzeul Păpușilor

Localizat în Mădăraș, Muzeul Păpușilor este locul ideal pentru copii, am putea spune. Tocmai pentru că toate exponatele sunt reprezentate de păpuși colorate, ce înfățișează în detaliu portul popular secuiesc. Scopul acestui muzeu este de a oferi oamenilor o imagine amplă asupra ceea ce a însemnat vestimentația secolului trecut, astfel, costumele populare secuiești, să fie realizate în formă micșorată și amintite generațiilor viitoare. În urma descoperirilor făcute, au fost realizate 30 de costume secuiești, astăzi expuse în cadrul Muzeului Păpușilor.

Centrul Memorial al Grănicerilor Secui

Aici veți ajunge doar dacă sunteți pasionați de o scurtă lecție de istorie. Un muzeu ce prezintă în detaliu povestea grănicerilor secui din Carpații Orientali, ce a început în epoca Arpadiană și ce a luat sfârșit în cel de-al Doilea Război Mondial. Veți regăsi informații, arme, costume și diferite instalații speciale, atât din perioada respectivă, cât și ceva mai moderne.

Muzeul Apei Minerale de la Borsec

Localizat într-o zonă atractivă de munte, unde peisajele cu siguranță vă vor încânta, Muzeul Apei Minerale de la Borsec este deschis tuturor ce își doresc să descopere o parte din istoria faimoasei ape minerale Borsec. Aici vă veți întâlni cu istoricul reclamelor și sticlelor de acum 200 de ani, păstrate cu atenție de către gazdele muzeului.

Muzeul Pălăriilor de Paie

Unic în România, acest muzeu a fost înființat de către familia Lajos, ce de-a lungul multor ani, au avut ocupația de a fabrica pălării tradiționale din paie. Este localizat în Crișeni și este o adevărată și deosebită atracție turistică. Nu vă veți plictisi, deoarece veți avea multe de admirat. Una dintre atracțiile principale este reprezentată de cea mai mare pălărie purtabilă din țară, care are următoarele dimensiuni: un diametru de 2 metri și o greutate de 2,65 kg. Au fost folosite 500 m de împletituri de paie și 1,5 km de ață. De asemenea, în curtea muzeului veți admira o expoziție de pietre naturale, sculptate de natură, sub diferite forme: de porumbel, câine și multe altele. O pălărie de de 5 metri este regăsită în curte, admirată de toți călătorii ce pășesc aici.

Acestea sunt o parte din locurile ce le puteți vizita în acest sfârșit de vară. Sunt ideale dacă vă doriți ceva aparte, diferit de restul muzeelor sau locurilor peisagiste. Aici veți descoperi o altfel de cultură, originală am spune noi. Cum de altfel, aveți certitudinea că veți afla și o serie largă de informații cu privire la anumite evenimente din epoca tradițională a României. Uneori nici nu vă închipuiți câte astfel de locuri ascunde frumoasa noastră țară, iar ca întotdeauna, noi vă mărturisim că suntem datori să le descoperim și să le promovăm peste tot în lume.


Like it? Share with your friends!

520
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?