fbpx
547

Râpele de la Mierag se gasesc lângă Beiuș, la poalele munților Codrul Moma. Vizitarea acestui interesant monument al naturii implică un traseu scurt și ușor.

Acces:  Oradea (E79~80km) > Beius > Tarcaia > Totoreni > Mierag.

Inainte de a vizita rapele, va sugeram sa va opriti la vechea biserica de lemn din centrul satului. A fost ridicata in anul 1756 si este inscrisa pe lista monumentelor de patrimoniu a Romaniei.

Biserica a fost construita integral din lemn. Este destul de mica dar frumos impodobita prin crestaturi in lemn si pictura.

De luat in seama este usa de intrare si ancadramentul acesteia. Biserica este asemanatoare bisericii din Sebis, cu siruri de motive si flori de crin.

Biserica este acoperita cu sindrila, invelitoare folosita in mod curent in trecut. Atat acoperisul cat si biserica au fost restaurate de curand.

Descrierea traseului: urmam in amonte valea pe care se afla asezat satul Mierag. Daca ati venit cu masina trebuie sa o lasati langa ultima casa din sat.

La 200 m de la iesirea din sat, in amonte vaii, intram în padure si trecem de un prim baraj artificial.

Sursa:https://identitatea.ro/rapele-de-la-mierag-un-fenomen-geologic/


Like it? Share with your friends!

547
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?