fbpx
525

Continuăm tradiția și pentru al 4-lea an consecutiv facem top 9 restaurante din București, conform notelor primite pe TripAdvisor.

TripAdvisor este unul dintre cele mai mari site-uri de călătorie din lume, dacă nu chiar cel mai mare, un fel de Facebook al hotelurilor, restaurantelor, al obiectivelor turistice sau orice altceva ține de travel .

2019 este anul cu cele mai multe modificări, cu șase noi restaurante intrate în top și cu un nou lider!

9. Yuki – se pare că este cel mai autentic restaurant japonez din București, încercând să păstreze cât mai mult atmosfera și gustul din Țara Soarelui Răsare. Proaspăt intrat în top, se află în Piața Dorobanților, mai exact pe Strada Puțul lui Zamfir, la nr.5.

8. Mica Elveție – restaurant cu specific elvețian, situat în centrul vechi, pe Str.Franceză, imediat lângă Curtea Veche. A intrat în topurile TripAdvisor în 2017, direct pe locul 3, însă anul următor a căzut pe poziția a 7-a. Chiar dacă acum a ajuns pe 8, este de apreciat faptul că se mențin în top pentru al treilea an consecutiv.

7. Pizzeria Volare – probabil cea mai mare surpriză de anul acesta, fiind mai mult un restaurant de cartier, departe de centrul orașului. Și în plus este la prima prezență în topul TripAdvisor. Un local destul de mic, ce recrează atmosfera italiană, se află aproape de Parcul Tineretului, pe Calea Văcărești, la nr.203.

6. Kane – o situație ciudată și deosebită, în condițiile în care a intrat pentru prima dată în Top 9, iar momentan restaurantul este închis! Deschis cu mari așteptări în zona Ștefan cel Mare, str.Tunari, și-a oprit activitatea în octombrie 2018 și probabil va dispărea curând din top. Se pare că va fi redeschis într-o nouă locație.

5. Haute Pepper – un restaurant cu oarecare vechime, situat foarte aproape de Palatul Parlamentului, pe Bvd.Unirii, nr.2. Pentru prima dată în ultimii 4 ani reușește să între în TOP 9, ceea ce înseamnă că s-a lucrat serios la meniu și ambianță. Restaurantul este cu specific internațional, dominând însă bucătăria italiană.

4. Blue Margarita – deschis în anul 2017, nu este o surpriză faptul că nu a mai fost până acum în top. Însă acum și-a făcut un capital de imagine și este posibil să rămână aici mult timp! Este probabil singurul restaurant din capitală care adună mai multe bucătării sud-americane într-un singur loc. Este situat pe Str.Mihai Eminescu, la nr.188.

3. the Artist – după 3 ani la rând, în care pusese monopol pe locul 1, iată că the Artist părăsește „fotoliul de lider”, ajungând chiar pe poziția a 3-a. Este situat în centrul vechi, pe Str. Nicolae Tonitza. Puteți încerca atât preparate clasice cât și mâncare moleculară.

2. Ginger Sushi Bar& Lounge – este un concept nou al celor de la Radisson Blu, fiind deschis la finalul anului 2017 la parterul hotelului de pe Calea Victoriei. Desigur, cu specific japonez, vedeta incontestabilă a restaurantului este sushi-ul, după cum specifică chiar din nume.

1.Bistro Guxt – deși a fost o prezență constantă în top 9, Bistro Guxt o luase pe un trend descendent, după ce în 2016 ocupase locul 3, căzuse pe 4 un an mai târziu, urmând ca în 2018 să ajungă pe poziția a 6-a. Se pare că anul trecut s-au schimbat proprietarii, iar acest lucru se reflectă și în Top 9 TripAdvisor, ajungând pentru prima dată lider.
Un loc în care mâncarea se îmbină foarte plăcut cu berea (găsiți în meniu un mare sortiment de bere, deci lăsați mașina acasă). Situat pe strada Dimitrie Racoviță.

Citește mai mult: https://umblu-teleleu.ro/top-9-restaurante-din-bucuresti-4/


Like it? Share with your friends!

525
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?