fbpx
541

Pentru micile vacanțe în apropiere de capitală este  minunat să alegi un loc fermecător, care îmbină liniștea mediului rural cu dorința de comoditate. Dacă îți dorești o astfel de vacanță, cu siguranță ar trebui să-ți îndrepți pașii spre  comuna Pietroșita, județul Dâmbovița.

Undeva departe, într-un loc mistic, se revarsă uimirea privitorilor. Ai putea crede că doar natură viețuiești aici, însă vei descoperi traiul pur al comunităților rurale de odinioară.

sursa – wildventure.ro

Ce ți-ai putea dori mai mult într-un weekend, după o săptămână agitată, dacă nu să înnoptezi în case boierești tradiționale și să te bucuri de preparatele locale, în Muntenia, chiar la poalele Bucegilor. 

Satul Prunilor vă dezvăluie o atmosferă liniștitoare, conectată la tradiția românească. Acolo unde natura a rămas neschimbată de sute de ani, acolo unde priviți muntele și parcă vă zâmbește, acolo într-un mic sat românesc e locul vostru.

sursa – wildventure.ro

Satul Prunilor, vedeta din comuna Pietroșița, reunește șapte vile, fiecare cu o suprafață de 250 mp. Complexul este situat pe o proprietate de 6 hectare la marginea pădurii din comună.

Răsfățate de soare, vilele au vedere panoramică impresionantă spre trei masive muntoase: Leaota, Bucegi și Baiului. La parter, fiecare vilă are o garsonieră cu baie proprie, iar la etaj sunt disponibile câte trei camere, fiecare cu baie proprie. Poți găsi aici, în camera, mirosul pădurii, mobila și dușumeaua fiind realizate integral din lemn.

sursa – wildventure.ro

Satul Prunilor este locul ideal pentru workshop-uri și teambuilding-uri, la fel cum este locul perfect pentru orice vacanță. Petrece-ți vacanța lângă pădure, în case tradițional românești, pe prispa unde miroase a brad, unde se aude ciripitul păsărilor și galsul animaleleor domestice din jur.

Aici chiar poți spune că ai ajuns într-un sat tradițional românesc, cu case boierești, transpuse în lumea contemporană. Din zare o să vezi acoperișurile caselor îmbinate în culorile pădurii, se cotește un râu și o șosea și iată-te  singur într-un tărâm al liniștii. Cele 7 case boierești te vor întoarce în timp pentru o vreme, fără a te priva de confortul zilelor noastre.

sursa – wildventure.ro

Muntenia este o zonă minunată care merită descoperită și vizitată mult mai des. E momentul să cunoști și alte zone deosebite ale României, și să te delectezi cu peisajele și cultura românească, să trăiești timpurile din trecut. Dacă ești îndrăgostit de tradiția românească cu siguranță vei fi fascinat să-ți  petreci sărbătorile în Satul Prunilor.

Dacă ajungi aici, cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești pentru că zona are un uriaș potențial turistic, existând mai multe obiective turistice minunate.

sursa – wildventure.ro

Muzeul Etnografic „Nicolae Ulieru”, din comuna Pietroșița. Aici iubitorii de tradiție vor găsi cea mai mare colecție etnografică și folclorică din județul Dâmbovița. Încăperile casei datează din anul 1870, păstrând și astăzi vie amprenta trecutului prin decorațiuni autentic românești.

Masivele muntoase cu formațiuni impresionante sunt gata să-și primească turiștii. În apropiere de Satul Prunilor se zăresc trei masive muntoase: Bucegi, Leaota și Baiului. Vei simți muntele mai aproape ca niciodată.

sursa – wildventure.ro


Like it? Share with your friends!

541
ADX Digital Agency

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?