fbpx
569

Ne retragem pentru o zi în zona Olteniei, într-un parc ce s-a afirmat puternic în topurile României și ale Europei. Ne îndreptăm spre județul Dolj, mai exact în Craiova, pentru a vizita unul dintre cele mai renumite parcuri din țară.

Întinderea verde din acest oraș cu numele de Nicolae Romanescu, a ajuns în topuri datorită suprafețelor sale. Astfel, parcul este recunoscut drept ,,cea mai mare zonă verde urbană din România și al treilea parc natural din Europa de Est.” Aici ajung sute de turiști anual pentru a vizita obiectivele turistice ale parcului. Localizat în unul dintre orașele de valoare ale țării, acesta este locul perfect pentru evenimente în aer liber, plimbări și câteva ore de relaxare la un picnic cu prietenii.

Ca și suprafață măsoară circa 100 de hectare, clasându-se după Herăstrău. Ca și istoric, pe locul parcului se afla cu multă vreme în urmă moșia unei familii bogate și anume familia Bibescu. Din pricina acestui fapt, parcul este cunoscut drept și Parcul Bibescu. Însă, mai deține și alte denumiri precum: Parcul Independenței și Parcul Poporului. Parcul a ajuns în puterea autorităților în cele din urmă, iar odată cu venirea la conducere a lui Nicolae Romanescu, parcul a foat denumit după acesta. Astfel, zona a avut parte de o reabilitare completă, devenind un deosebit parc și o atracție turistică pentru cei ce ajung în Craiova.

Există totodată câteva obiective ce trebuie vizitate odată ajunși în acest loc. Nu vorbim doar despre un parc clasic cu flori, locuri de joacă și fântâni, ci deține câteva repere turistice ce îi oferă o pată de originalitate. Astfel veți putea vizita:

  • Grădina Zoologica: este una dintre cele mai vechi din România și a fost inaugurată în anul 1906. De atunci, cu toții pot admira o varietate de păsări și animale precum: tigrul, Jaguarul, leul, maimuța și multe altele. Tot în împrejurimile grădinii veți putea vizita Teatrul de Vară.
  • Palatul Bibescu: acesta a fost renovat și pus la dispoziția vizitatorilor pentru a fi admirat, fiind o piesă de muzeu în aer liber. Aici a stat pentru câteva zile și Alexandru Ioan Cuza, în anul 1959, cu ocazia vizitei făcută la Craiova.
  • Castelul Fermecat: arhitectul acestuia este francezul Edouard Redont, iar stilul este unul medieval. Regăsiți aici un restaurant, iar incinta castelului este deschisă turiștilor.
  • Podul Suspendat: acesta se întinde pe o lungime foarte mare și face legătura dintre două dealuri. Oferă un peisaj absolut deosebit celor ce îl parcurg.

Știați că:

  • Întinderea de apă din parc depășește 4 hectare ca suprafață?
  • Străzile, aleile și drumurile din parc însemnează aproximativ 50 de km lungime?
  • Inaugurarea a avut loc în prezența Regelui Carol?

Astfel, Parcul Nicolae Romanescu este unul dintre punctele turistice importante din țară, datorită istoricului și obiectivelor ce le deține. Este un parc cu temă romantică, în care natura domină fiecare colțisor. Tot ce rămâne de făcut este să vă pregătiți de drum și să luați la pas Oltenia. Veți întâlni și alte locații frumoase ce merită interesul și atenția voastră.


Like it? Share with your friends!

569
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?