fbpx
533

V-ați gândit ce locație să mai bifați pe lista locurilor văzute din România? Ce ați spune de o mică excursie către Sinaia, locul de poveste pe care Regele Carol I l-a ales să-i fie casă de vacanță? Cu siguranță cunoașteți impresionanta poveste a Castelului Peleș, emblema culturală din Sinaia. Astfel, vă invităm într-un tur virtual în una dintre cele mai frumoase și renumite stațiuni montane ale țării.

Odată ce veți ajunge în frumoasa zonă a Sinaiei, fiți pregătiți să vă încântați privirile cu peisajele absolut splendide. Primul obiectiv pe hartă este iubitul Castel Peleș, admirat de mii de turiști veniți din toate zonele lumii pentru a admira frumusețea acestuia. Stilul arhitectural este de-a dreptul uluitor, predominând motivele decorative realizate din lemn. Castelul își înalță turlele către bolta cerului, înconjurat de natura splendidă. Grădinile sunt magnifice, superbe în orice anotimp, iar pădurile țin aerul cât mai rece și proaspăt. Astfel, dacă veți ajunge într-o zi de vară, vă veți bucura din plin de imaginile locului, totul fiind cuprins de un aer revigorant. Castelul se află în paza vârfului de munte, care falnic privește către valea brodată de stânci și brazi voioși. Nu vă putem spune decât că peisajul este fermecător.

Știai că Regele Carol I a ales Sinaia pentru frumusețea peisajelor și pentru aerul rece? Și-a dorit un loc unde să își construiască o frumoasă casă de vacanță, ca în cele din urmă să aleagă Sinaia. Aici a poruncit construcția Castelului Peleș, ce astăzi este unul dintre cele mai valoroase monumente ale țării. Carol I s-a decis să își ridice castelul la Sinaia, după o noapte în care, călătorind pe văile locului, trăsura s-a rupt și a fost nevoit să înnopteze. Fascinat de imaginile pitorești, a ales Sinaia drept locul lui de vacanță.

Un al doilea reper turistic este reprezentat de deosebitul Castel Cantacuzino. Acesta este remarcabil atât pentru istoricul său, dar și pentru zona deosebită în care este amplasat. Curtea lui este o grădină de castel, desprinsă din cele mai frumoase povești cu prințese și cavaleri. Ce veți simți odată ajunși aici? LIBERTATE! Este locul idea în care să vă lăsați gândurile să plutească, să simțiți liniștea deplină și să vă îmbătați privirile cu cele mai admirabile imagini. În curtea castelului sunt amenajate câteva atracții: un leagăn, care pur și simplu vă va crea senzația de zbor, fântâni arteziene și câteva heleșteului de pești colorați. Castelul este deschis vizitatorilor, fiind un adevărat muzeu cultural și istoric.

La fel ca Peleș, și Cantacuzino este vegheat de un munte masiv și măreț, al cărui vârf privește făuritor lumea. Cum spuneam, special la Cantacuzino este și peisajul admirabil din împrejurimile lui, mai exact, imaginea deosebită a Vârfului Caraiman. Astfel, o altă atracție a locului este Vârful Caraiman și de asemenea, Crucea Caraiman.

Pentru a ajunge pe munte trebuie să parcurgeți un traseu bine stabilit, dar care necesită efort fizic, cât și psihic, pentru că nu este unul ușor. Veți avea parte de adrenalină și emoție, deoarece drumul poate fi destul de complicat. Însă, obiectivul final merită orice efort. V-ați dorit să atingeți cerul și să simțiți cum conduceți întreaga lume? Ei bine, odată ce veți ajunge pe Caraiman, lumea va fi doar a voastră. Un astfel de sentiment nu poate fi explicat în cuvinte, nu putem decât să vă îndrumăm către acest obiectiv turistic de-a dreptul uluitor.


Like it? Share with your friends!

533
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?