fbpx
509

Despre Țara Hațegului suntem absolut siguri că ați auzit cu toții. Însă, nu cu toții ați avut șansa să vă duceți pe acolo, drept pentru care articolul de astăzi dedicat acestei părți a țării.

Dacă vă așteptați să citiți aici despre geografia locului, care e cel mai înalt vârf din preajmă și alte lucruri care se învață de fapt la școală, ați greșit locul. Veți citi însă un articol despre lucrurile utile de știut dacă vreodată vă aflați prin acele locuri. Dacă nu țineți musai să stați la hoteluri de cinci stele, puteți apela la varianta couchsurfing. Desigur, mulți dintre voi ați auzit probabil despre această metodă de cazare de pe la televizor, unii poate chiar participând la astfel de programe. Ceea ce n-ați știut este că în Sălașul de Sus, Țara Hațegului, există un om extraordinar, pe numele lui Mihai Bursesc. Dacă aveți tendința să credeți că acesta este un articol plătit, v-ați înșela amarnic, tocmai pentru că nimeni nu plătește un site pentru a scrie despre serviciile ce el le oferă în mod gratuit celor ce le doresc. Mihai îți oferă un loc de dormit în cazul în care te afli prin zonă, pe sistemul: couchsurfing.

imagine pitorească din Țara Hațegului

Ce este couchsurfing-ul?

Poate un concept, așa cum spuneam, mai puțin cunoscut printre români, chiar dacă există persoane ca Mihai Bursesc printre noi, persoane care, în modestia lor ne mândresc țara. România ar trebui să se laude cu astfel de oameni. Însă, să revenim la conceptul de couchsurfing: pentru cei ce nu știu el se traduce aproape exact prin „călătorie pe canapea”. Cu alte cuvinte, vorbim despre un concept ce pune în prim plan schimb-ul de cazare dintre tine și un străin. Mai pe larg, tu pui la dispoziție un loc de cazare pentru unul, doi, trei sau câți poți primi, turiști, iar la rândul tău vei primi cazare dacă se întâmplă să te afli vreodată prin străinătățuri. Există chiar și website-uri specializate pe astfel de servicii, website-uri ce trebuiesc consultate înainte de  vă înhăma chiar voi la un așa de mod de viață. Spun mod de viață pentru că bunătatea între oameni este un mod de viață în sine. Un mod de viață cae ar trebui practicat între oameni.

Mihai Bursesc

Despre Mihai Bursesc și zona în care trăiește

 Așa cum spuneam și la începutul articolului, Mihai oferă cazare gratuită de tip couchsurfing, dând astfel ocazia străinilor ce vor să viziteze o zonă excepțională a României să facă acest lucru fără să plătească cazarea. Dacă e să-l întrebi pe Mihai Bursesc, îți va spune că are prieteni în toată lumea, pentru că, atunci când a fost momentul, a știut cum să se poarte frumos cu fiecare în parte, să-i omonească românește și să le ofere clipe ne neuitat în minunanta Țară a Hațegului. Cu alte cuvinte, nu ai cum să nu iubești un om ca el. N-or fi condițiile asemenea unui hotel de cinci stele, însă cui îi pasă de hotel de cinci stele când se află în mijlocul naturii, acolo unde colinele seamănă, parcă, cu cele văzute prin cărțile de povești ale copilăriei, de nu-ți dai seama de ești în Bavaria sau pe un tărâm românesc, un tărâm de vis.

drum de țară

Frumusețea localității Sălașul de Sus

Sălașul de Sus este numele localității puse pe hartă de către Mihai Bursesc, omul care oferă cazare gratuită celor ce vor să-i calce poarta. Dacă îi vei urmări pagina de Facebook a acestui om minunat vei descoperi că el nu doar că promovează minunatele peisaje hațegane, ci și oamenii care locuiesc în localitatea Sălașul de Sus (numele localității fiind parcă predestinat pentru tipul de activitate practicată de către Mihai Bursesc). Din descrierile lui Mihai, dacă mergi în Sălașul de Sus descoperi o comunitate de oameni prietenoși, ce-și pun sufletul și poveștile pline de tâlc pe tavă, oricărui străin cumsecade și curios să știe ce se întâmplă prin părțile locului.


Sursa: descoperalocuri.ro


Like it? Share with your friends!

509
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?