553
732 shares, 553 points
22440015 5BB6 4694 9E33 AC11A4666C69

Ne dorim să împărtășim momentele din viața noastră alături de persoanele dragi, iar călătoriile sunt ocaziile perfecte prin care petrecem timp împreună, dar și redescoperim locuri noi. Astfel, ne îndreptăm astăzi spre o zonă a României, renumită pentru locațiile sale deosebite, unde vom putea profita de câteva clipe alături de familie și prieteni. 

C7775C72 942E 42F9 9E06 31C65463D5A2

A călători este, pentru cei tineri, o parte a educației; pentru cei mai vârstnici e o parte a experienței.

Francis Bacon

Pentru că trăim spre a descoperi din ce în ce mai multe lucruri, ne deplasăm spre o zonă a țării ce poartă zi de zi și le face cunoscute turiștilor, evenimentele sale istorice și culturale. Ce județ al României este martorul marilor întâmplări ce au adus această țară la ceea ce astăzi este? Ne-am hotărât să ne purtăm pașii spre 10 locuri din Alba, al cărei nume răsună triumfător printre paginile istorice ale poporului. Locul ce ne va lăsa să cunoaștem mai mult din trecutul pierdut, locul ale cărui repere turistice au ajuns în topul locațiilor din România. 

22440015 5BB6 4694 9E33 AC11A4666C69
Top 10 cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Alba 8
  1. Iezerul Șureanu- este cel mai mare lac aflat pe o suprafață calcaroasă. Acesta se află localizat la poalele Munților Șureanu, fiind o operă a naturii. Cele mai minunate peisaje le puteți admira din împrejurimile lacului, fiind o zonă absolut încântătoare. 
  2. Satul Rimetea- unicul sat din țară ale cărui case sunt realizate într-un mod original și aparte. Amprenta acestui sat se remarcă prin casele ale căror fațete sunt albe, iar ferestrele verzi. Este imaginea vie a satului etnografic, purtător al tradiției și obiceiului românesc tradițional. 
  3. Dealul cu Melci- dacă doriți să vedeți unul dintre cele mai vechi locuri din țară, ei bine…acest deal este reprezentat de un punct fosilifer, unde sunt încrustate 35 de specii de moluște. Iar cel mai interesant, locul datează de aproximativ 70 de milioane de ani. 
  4. Cetatea Alba Carolina- perla istorică și culturală a județului Alba. Aici veți regăsi un ansamblu de clădiri absolut impresionante datorită stilului arhitectural adoptat. Realizate de Maeștrii acelor timpuri, cetatea este o adevărată operă de artă expusă în aer liber. 
  5. Prima școală cu predare în limba română- aceasta avea să fie înființată în anul 1754. 
  6. Iezerul Ighiel- o altă minune a naturii, care a stârnit interesul turiștilor datorită frumuseții sale. Este un paradis pentru cei ce iubesc aventurile și drumețiile, împrejurimile lui fiind impresionante. 
  7. Poiana Inimii- dragostea se află în orice om și aparent, în orice loc. Această pădure este vestită datorită poienii sub formă de inimă, ce s-a format în urmă cu foarte mulți ani. 
  8. Peștera Huda lui Papură- acestei peșteri îi vom atribui adjectivul “cea mai mare” la toate categoriile, fiind cea mai mare peșteră, cu cea mai mare sală, cea mai lungă și cea mai grea din Munții Trascăului.  
  9. Catedrala Greco-Catolică- imaginile din cărțile de arhitectură prind viață odată cu această măreață catedrală, ce a fascinat privirile vizitatorilor datorită frumuseții sale aparte. 
  10. Muntele Găina- încheiem cu un traseu pe Muntele Găina, potrivit pentru cei ce iubiți peisajele montane și adrenalina. Veți admira priveliștile întinse, care sunt cu adevărat încântătoare. 
591CA3DA 3228 4D16 B703 9F9A6BB18082

Acestea sunt unele dintre puținele locuri din județul Alba, ce au atras turiștii prin cultura, istoria și frumusețea peisajelor lor. Călătoriți prin toată țara, doar așa veți ajunge să o cunoașteți cu adevărat. 

53530DC3 4E3F 45E9 89EA 2E7FF3D05E80

Like it? Share with your friends!

553
732 shares, 553 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii