fbpx
553

Probabil mulți dintre voi ați auzit deja de Munții Măcin, însă, i-ați și vizitat? Pentru că tot ce vă putem spune este că veți avea parte de o experiență deosebită odată ce ajungeți în zona lor. Aceștia fac parte din Parcul Național Munții Măcinului și de-a lungul timpului au reușit să atragă o mulțime de turiști datorită peisajelor și frumuseții lor. În fiecare an aici vin sute de călători, dornici de aventură și să se relaxeze departe de aglomerația orașelor mari. Dacă și voi râvniți după câteva momente de liniște, ei bine, mai întâi vă invităm la un tur virtual al locului, iar voi va trebui să îl vedeți și în realitate cu prima ocazie. Aveți certitudinea că veți fi impresionați de împrejurimile acestor munți.

Ori de câte ori pofta de vacanță reapare, ne gândim unde putem evada pentru două-trei zile în care să ne încărcăm bateriile. Dacă și voi vă aflați în această situație, noi vă sugerăm o mică aventură către Munții Măcinului. Nu trebuie decât să fiți atenți la povestea acestor munți și în cele din urmă, să vă echipați de drum și să porniți în vacanță.

Parcul Național Munții Măcinului a fost declarat în anul 1998 Rezervație a Biosferei, fiind unică în Europa datorită caracteristicilor sale cu privire la ecosistemele ce o alcătuiesc. A fost construit special pentru a proteja și promova biodiversitatea locurilor. Totodată, acest parc se remarcă prin formațiunile megalitice granitice ale stâncilor, care sunt puse în evidență datorită vegetației de la bază și a stepei de pe creste.

Știai că…Munții Măcinului sunt cunoscuți drept ,,cei mai vechi munți din România”?

Exact așa cum ați citit, Munții Măcinului, spun cercetătorii, sunt cei mai bătrâni de pe teritoriul României. Chiar dacă înălțimea lor nu este deloc una mare, asemănâdu-se în mare parte cu niște dealuri puțin mai mari din stâncă, acești munți reușesc să atragă turiști și curiozitatea cercetătorilor. Se întâmplă atât datorită istoricului lor geologic, botanic și zoologic, dar și datorită peisajelor absolut încântătoare. Aici natura nu a cunoscut tehnologia și lumea modernă, singurele lucruri ale secolului XXI fiind telefoanele celor ce fotografiază frumusețea locului. În rest, totul este împrejmuit doar de natură și ale sale minuni.

Știai că… în zona Munților Măcinului au fost găsite roci de acum 650 de milioane de ani?

Cel mai înalt punct al acestor munți este Vârful Țuțuiatu, ce atinge o înălțime de 470 de metri, fiind culmea podișului doboregean. Peste tot sunt presărați monoliți erodați, care dau naștere unei imagini deosebite. Cei care aveți o imaginație bogată, dacă veți privi atenți, veți observa cum aceștia capătă niște forme stranii și interesante totodată.

Din Vârful Țuțuiatu încep diferite trasee, pe care le puteți parcurge fără probleme. Văile sunt de-a dreptul minunate, oferindu-vă niște peisaje montane deosebite. Nu trebuie decât să vă bucurați de natură și de liniște, pentru că locul este pur și simplu rupt dintr-un paradis necunoscut. Este locația spledidă în care să vă calmați și să profitați de liniștea incomparabilă pe care munții o împărtășesc. Dacă vă doriți să evadați din cotidian, ei bine, Munții Măcinului sunt alegerea potrivită pentru dorința voastră. 


Like it? Share with your friends!

553
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?