fbpx
594

Cât despre frumusețea țării, nu încetează din a ne suprinde. Și nu numai pe noi, căci numele României își face loc cât mai departe de granițe. Adeseori se întâmplă să citim presa internațională și să observăm cum unele locații din țară se fac cunoscute printre turiștii străini, asta fie datorită frumuseții peisajelor, fie culturii și istoricului. Însă, astăzi vă vom prezenta un oraș ce a stârnit curiozitatea britanicilor, clasându-l în topul celor mai atractive locații de iarnă. Sibiul nu a impresionat decât o întreagă țară, ci și lumea din afara ei. Cum? Haideți să aflăm!

Localizat în partea centrală a țării, Sibiul este orașul cu încărcătură istorică și culturală, județul în sine fiind conturat de o varietate de obiective turistice și care mai de care mai atractive. Pe cercetătorii britanici i-a impresionat prin splendoarea peisajelor, mai exact acele imagini captate iarna, când tot orașul se îmbracă într-o manta albă de nea. Clasat pe ultimul loc în cele 10 orașe potrivite pentru un break city, Sibiul își are propria poveste, scrisă pe clădirile secolelor trecute și povestită prin reperele turistice.

Orașul iubirii

Un lucru a fost bine remarcat și anume că aici dragostea plutește în aer. De-a lungul străduțelor pavate, brodate de clădirile datate din vremurile mult îndepărtate, plimbările în doi se resimt că în basme. Cine spunea că noi, oamenii de rând, nu putem trăi povești? Ei bine, odată ce veți ajunge în Sibiu, spun cercetătorii, este imposibil să nu vă amplificați dragostea sau cel puțin, să nu vă îndrăgostiți de magia orașului. Cât despre iarna petrecută aici, căci ea este unul dintre subiectele principale, aceasta nu conferă decât o emoție aparte locului, făcându-l cu totul special. Nu degeaba britanicii au adus Sibiul în topul celor mai frumoase orașe din sezonul iernii.

Ce poți face într-un astfel de oraș?
Nu vă temeți că timpul poate fi pierdut, ci aveți certitudinea că aici timpul se scurge doar făcând ceea ce vă place și bucurându-vă de niște repere deosebite. Piața Centrală este preferata călătorilor, înconjurată de clădirile istorice, monumente arhitecturale, deosebite prin stilul ce le definește. De aici veți pași către un monument al dragostei, fie ea iubire părintească, prietenească sau amoroasă, cert este că Podul Minciunilor nu și-a ales cel mai bun nume. De ce? Ironic, aici se leagă cele mai multe jurăminte de dragoste, însă, cine ar putea știi și câte sunt adevărate? Probabil, în defintiv, numele nu este chiar unul necorespunzător ales. Dar…locul nu poate fi ratat, astfel, nu evitați să ajungeți aici cu persoana mult iubită. Cât despre povestea podului, vă invităm spre a o afla odată ce veți ajunge în Sibiu.

Iubire la orice pas
Fiecare loc din Sibiu poate să întâmpine iubirea. Sezonul iernii îl transformă într-un minunat tărâm magic, unde turiștii spun că se bucură din plin de peisaje și atmosferă. Dar pentru că iarna ne va bate la ușă abia peste trei luni, nu ratați să vizitați Sibiul toamna aceasta, căci se anunță un timp deosebit, și ce mod mai bun de al petrece decât în Sibiu?!


Like it? Share with your friends!

594
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?