fbpx
512

Dacă vara s-a instalat și zilele devin din ce în ce mai călduroase, ce spuneți de un weekend la munte? Fie că vă doriți să vă relaxați la o pensiune, fie că vreți drumeții prin munți, ei bine…avem locația perfectă pentru voi. Nu rămâne de făcut decât să vă pregătiți de vacanță și să porniți la drum.

Sunt multe locații montane în care puteți merge, toate care mai de care mai frumoase și  atractive. Însă, astăzi vă propunem câteva zile de relaxare în Munții Piatra Craiului. Aici veți întâlni mai multe obiective turistice, care vă vor încânta profund. Peisajul montan este unul de nedescris. Fiți pregătiți de drumeții și aventuri printre stâncile masive ale muntelui, pe chei și pe văile verzi presărate cu codri înalți de brazi. 

Masivul Piatra Craiului se află la sud-vest de Carpații Orientali și nord-est de Carpații Meridionali. Cel mai înalt punct al acestuia este în vârful Vârful La Om, denumit și Piscul Baciului, măsurând 2.244 m. Odată ajunși în această zonă vă veți confirma gândul că în România există locații cu adevărat uluitoare. Cum de altfel, nici acest loc nu a încetat din a suprinde turiștii veniți din toate colțurile țării pentru a se bucura de aerul rece al muntelui și de peisajele fascinante. 

Cheile Dâmbovicioarei 

Cheile măsoară o lungime de 5 km, făcând parte din cel mai mare complex de chei din țară. De-o parte și de alta se află stânci masive, acoperite pe alocuri cu tot releul de mușchi și plante verzi. Imaginea pe care o oferă aceste chei turiștilor este una minunată. Aer rece și proaspăt, peisaje de vis și liniște deplină, doar de aceste lucruri aveți nevoie pentru un weekend relaxant. 

Satele de munte 

Aceste mici sate au brodat văile munților și prezintă o imagine amplă a trecutului etnografic românesc. Localnicii sunt primitori și își împărtășesc poveștile, tradițiile și preparatele tradiționale cu turiștii veniți din toate colțurile lumii. Veți cunoaște acei oameni bătrâni, din secolul trecut, care trăiesc departe de tehnologie și modernismul zilelor actuale. Veți rămâne impresionați de ceea ce înseamnă cu adevărat ,,viața la țară”. Cele mai cunoscute două sate și vizitate de către turiști sunt Măgura și Peștera. 

Peștera Liliecilor

Aceasta este cunoscută datorită legendelor pe care le ascunde. Cei mai mulți turiști vin aici pentru a le descoperi. Totodată, pentru a ajunge la Peșteră trebuie să treceți prin satul Peștera, ce este absolut deosebit. 

Creasta Pietrei Craiului

Dacă vă doriți un traseu absolut încântător, încercați unul dintre traseele ce duc pe Creasta Pietrei Craiului. Însă, fiți bine echipați și pregătiți de un drum greu, care vă va pune la încercare fizic. Este unică datorită faptului că este reprezentată ca fiind cea mai lungă și înaltă creastă din România, măsurând o lungime de 25 de km. 

Dacă veți ajunge în orice punct din Munții Piatra Craiului veți fi profund impresionați de peisajele absolut încântătoare. O astfel de locație este perfectă pentru cei ce vă doriți să va desprindeți de stresul orașelor aglomerate, de traficul infernal și de joburile obositoare. Câteva zile la munte se vor simți precum câteva momente în paradis. Nu uitați să vă bucurați pe deplin de orice loc ați alege pentru vacanța voastră. 


Like it? Share with your friends!

512
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?