fbpx
562

Vișeul de Sus și Valea Vaserului nu se rezumă doar la arhicunoscuta Mocăniță. La doar câțiva metri de aceasta se găsește un alt mijloc de transport feroviar, și anume trenul-hotel Carpathia-Express, o facilitate de cazare unică în România. O locomotivă-monument, un vagon-restaurant, plus altele două de dormit, amplasate într-un peisaj feeric, fac din Carpathia Expres o destinație turistică inedită și extrem de atractivă.

Șarmul vremurilor de odinioară este omniprezent în acest tren-hotel. Vagoanele, fabricate în fosta RDG, au fost aduse din Bratislava și recondiționate astfel încât să fie păstrate toate elementele originale. La fel a fost restaurată și locomotiva cu aburi, una fabricată în România, mai exact la uzinele de la Reșița. Prin intermediul vagoanelor de dormit, Carpathia-Expres oferă 40 de locuri de cazare, îndeplinind toate condițiile unui sejur într-un hotel clasic.

O zonă în care atracțiile turistice se găsesc la tot pasul

Poate cel mai mare avantaj al Carpathia-Express este acela că se găsește la doar câțiva metri de locul în care Mocanița pornește în itinerariul ei prin Valea Vaserului, locul din care, în fiecare vară, peste 10.000 de turiști se își încep călătoria voiajul prin frumusețile Maramureșului. La doar câțiva kilometri depărtare se găsește o altă atracție principală a Maramureșului, respectiv Cascada Cailor. Este situată la altitudinea de 1.300 de metri și este considerată cea mai mare cascadă a Românie, având o cădere de apă de aproximativ 100 de metri. Nu trebuie omisă nici Stațiunea Borșa, un complex turistic aflat de asemenea în apropierea trenului-hotel, sau municipiul Sighetul Marmației, un loc încărcat de istorie și farmec. După o zi de plimbări și drumeții prin Valea Vaserului, Borșa sau Sighet, turiștii au posibilitatea de a opta pentru o cină la lumina lumânărilor, urmată de o siestă binemeritată pe șezlongurile amplasate în jurul focului de tabără de pe malul râului Vaser.

Sursa: https://identitatea.ro/unicul-tren-hotel-din-romania/


Like it? Share with your friends!

562
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?