fbpx
542

Palmierii de ceară sau palma de cera este copacul naţional a Columbiei şi sunt cei mai înalţi palmieri din lume. Aceşti palmieri cresc exclusiv la mare altitudine în grupuri mari care conţin sute de copaci, valea este situată în Munţii Anzi, departamentul de Quindio din nord-vestul Columbiei, în cursul superior al râului Quindío, râul principal din regiune la o altitudine între 1800 şi 2400 de metri. Valea este de asemenea intrarea în Parcul Naţional Los Nevados, care acoperă 4 departamente ale Columbiei şi este de peste 60 000 de kilometri patraţi mărime. Marea altitudine înseamnă că valea este adesea acoperită de nori. Palmierii falnici se înalţă prin norii care învăluie valea şi oferă o privelişte ireală şi impresionantă.

“Cocora” a fost numele unei prinţese quimbaya (Quimbaia – a fost o civilizaţie sud Americană,remarcată prin munca lor spectaculoasă cu aurul), fiica căpeteniei locale, Acaime, şi înseamnă “stea de apă”.

Palmierul de ceară creşte până la 50 de metri şi poate trăi până la 120 de ani. Frunzele sunt de culoare verde şi gri închis, trunchiul este cilindric, neted de culoare deschisă şi acoperit cu ceară. Ceara era folosită pentru a face săpun şi lumânări, până la întroducerea energiei electrice. Partea exterioară a tulpinei de palmier este folosită de localnici pentru construcţia caselor, deasemeni a fost folosită pentru construcţia de sisteme de alimentare cu apă de fermierii săraci. Fructul serveşte drept hrană pentru bovine şi porcine.

Poze Valea Cocora – Valea cu cei mai înalţi palmieri


Read more: https://inbors.com/cei-mai-inalti-palmieri/


Like it? Share with your friends!

542
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?