fbpx
529

Sfârșitul lui iulie ne aduce Ziua Imnului Național, care din fericire se află chiar la început de weekend. Multe orașe au ales să fie într-o plină festivitate, organizând diverse evenimente cultuurale sau de divertisemnt, ce să fie pe placul locuitorilor. Însă, ce se întâmplă cu cei ce își doresc câteva zile de relaxare, o mică vacanță de weekend? Dacă sunteți printre cei ce preferă un loc îndepărtat de casă și sfârșitul de săptămână este ideal pentru o mică escapadă, noi zicem să nu mai stăm pe gânduri și să pornim la drum.

Zile de vis în stațiuni de paradis

Nu trebuie să subestimăm aceste zile caniculare de vară. Pentru alegerea locului de vacanță sunt o mică problemă, deoarece cu toții ne dorim să evadăm într-o locație cât mai ferită de razele soarelui și de valurile de căldură. Tocmai din acest motiv, vă încurajăm să alegeți stațiunile de munte, precum și cele din zonele rurale ale țării. Aici aerul este curat, ușor rece și nu la fel de poluat și încărcat, ca cel din orașele aglomerate, ca de pildă București. Din fericire, pe teritoriul țării avem o serie de locații de acest tip.

Valea Zânelor-Sibiu

Castelul de Lut din împrejurimile Sibiului este una din cele mai atractive locații turistice din țară. Odată ce veți ajunge aici, veți simți cum pătrundeți pe tărâmul magic al poveștilor și basmelor. Locul este absolut divin, amplasat într-o zonă deosebită. Peisajul este încântător, munții se observă cum se înalță spre cer falnici, iar valea este de o frumusețe aparte. Castelul este desprins din cărțile de povești, aici veți putea să vă bucurați de clipe de liniște, iar pozele făcute, pur și simplu nu par reale. Deoarece culorile, împrejurimile castelului sunt un paradis devenit realitate.

Stațiunea Poiana Mărului

Cât despre momente unice, în stațiunea Poiana Mărului le puteți simți din plin. Zona ideală pentru camping, și nu decât ziua, ci și noaptea, locul fiind cunoscut drept și ,,Mica Elvevie”. De ce? Datorită văilor înconjurate de stâncile munților, iar seara…este impresionantă. Cerul se deschide, iar stelele își încep un dans de lumini minunat. Lacul este una din atracțiile majore, iar pentru aceste zile de vară, ce poate fi mai perfect decât un loc în care să puteți înota? Natură, liniște și aer curat, de toate veți avea parte în acest loc deosebit.

Moeciu- Brașov

O zonă definită de un frumos aparte, conturată de splendoarea peisajelor rurale este Moeciu din Brașov. Nu trebuie să ratați ocazia de a ajunge aici. Câteva zile petrecute în această minunată locație se vor resimți înzecit, deoarece este locul ideal, conturat de frumusețea imaginilor, de liniștea văilor și de natura ce a pus stăpânire peste micile sate. Brașov se remarcă și prin autenticitatea împrejurimilor sale, nu doar prin obiectivele tursitice pe care le deține. Tocami din acest motiv trebuie să le descoperiți, pentru că aici vă veți întâlni cu ceea ce căutați de multă vreme: liniște și pace. Pensiunile sunt la tot pasul, pregătite pentru toți călătorii dornici de o escapadă departe de orașe. 


Like it? Share with your friends!

529
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?