fbpx
519

Să mai fie un secret că avem o mulțime de locuri pe care putem vizita în țara noastră? Regăsim la orice pas, indiferent de locul în care ne-am afla, un amalgam de locații deosebite, ce ne fascinează prin poveștile lor. Fiecare colț din România ascunde obiective turistice admirabile, unele fiind extrem de cunoscute, iar altele ce ușor-ușor răsar în ochii turiștilor. Astăzi vă prezentăm 10 locuri minunate de pe teritoriul țării, de la nord la sud, și de la vest la est. Pentru toți cei ce iubiți călătoritul, vă invităm spre a descoperi frumusețea acestor locații, unele recunoscute și dincolo de granițe.

 • Cimitirul Vesel
  Localizat în Săpânța, Cimitirul Vesel atrage anual sute de turiști, fiind apreciat pentru orginalitatea lui. Fiecare călător este suprins de mesajele hazlii regăsite pe crucile, ce și ele sunt de un stil diferit, special putem spune.
 • Mocănița din Valea Vaserului
  Poveștile cu desăvârșire pot fi trăite, iar odată ce veți alege o călătorie de-a lungul Văii Vaserului, cu trenul de abur Mocănița, fiți siguri că experiența va fi una magică.
 • Podul lui Dumnezeu
  Localizat în Mehedinți, Podul lui Dumnezeu este unul dintre cele trei poduri naturale din întreaga lume. Vizitat de zeci de turiști, acesta este de forma unei arcade din piatră.
 • Parcul Național Cheile Nerei
  Cu desăvârșire, unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din țară este Parcul Național Cheile Nerei. Aria protejată de lege a devenit extrem de căutată de către turiști, datorită frumuseții sale. Aici veți regăsi o serie de repere atractive precum: Cascada Beușnița și Lacul Ochiul Beiului, două dintre perlele turistice ale României.
 • Biserica de sub Lac
  Clujul ne încântă cu ale sale specialități, printre care și această biserică, ce datează încă din secolul XIV. Picturile por fi observate cu ușurință, ceea ce le face speciale, fiind încă vizibile după atât de multă vreme.
 • Viscri- satul emblematic
  Devenit popular odată cu decizia Prințului Charles de a își cumpăra o casă în acest minunat sat, turiștii l-au pus pe lista locurilor ce trebuie vizitate. Și da, satul Viscri este un paradis etnografic, cu imagini pitorești absolut deosebite.
 • Transfăgărășan
  Splendoarea traseului de pe Transfăgărășan a cucerit inimile călătorilor. Fără îndoială acest drum este de-a dreptul fascinant. Peisajele sunt de o încântare aparte, aerul rece și liniștea munților fiind un remediu pentru suflet. Însă, pe cât de frumos este, pe atât de greu se poate resimți o aventură de-a lungul lui. Astfel, pentru un traseu trebuie să dețineți doza necesară de adrenalină, unele zone fiind abrupte și localitate la altitudini mari.
 • Salina Turda
  Zona Durgău ne aduce un obiectiv turistic spectaculos, Salina Turda fiind localizată într-o mină de sare. Este un muzeu în subteran, prezentând istoricul mineritului de sare.
 • Mănăstirea Curtea de Argeș
  Una dintre emblemele arhitecturale ale țării este Mănăstirea Curtea de Argeș. Stilul acesteia este unul fascinant, coloanele fiind realizate delicat, elementele decorative având un aspect cu totul deosebit. Aici se află și Moaștele Sfintei Filofteia, a cărei poveste a atins sufletele călătorilor. De asemenea, există legenda meșterului Manole și a soției sale, Ana. O legendă ce a stârnit interesul tuturor celor ce au ajuns aici.
 • Biserica Neagră
  Nu este de mirare că în Brașov regăsim cele mai multe și căutate obiective de către turiști, Castelul Bran și Cetatea Râșnov fiind atracțiile principale, cum de altfel și Poiana Brașov și Vârful Tâmpa încântă fiecare călător. Însă, în topul locațiilor și recunoscută și dincolo de granițe, Biserica Neagră își are o poveste tragică. Arsă aproape în totalitate în urmă cu 300 de ani, astăzi este un deosebit obiecte turistic pentru România.

Like it? Share with your friends!

519
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?